sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Detalii INCENDIARE din motivarea judecatorilor: Darius Valcov a MINTIT si detectorul de minciuni

Distribuie:

Publicat:

Detalii incendiare din motivarea emisă de judecători după condamnarea consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte care datează de pe vremea când Vâlcov era primar la Slatina.

”Relevă că infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială rezonabilă. (…) Raportat la aspectele mai sus evidenţiate, instanţa apreciază declaraţia martorei Şandru Lavinia ca fiind nesinceră şi nu va ţine seama de conţinutul acestei probe”, se mai arată în document.

Cu referire la acuzațiile de incompatiblitate formulate de procurorii DNA, instanța supremă arată că Darius Vâlcov nu a respectat funcțiile de demnitar pe care le ocupa și că a încălcat legea cu bună știință. ”Prin faptele sale, a acţionat cu intenţie întrucât nu numai că nu s-a menţinut dincolo de orice suspiciune de natură a deturna prestigiul funcţiei, ci dimpotrivă, în deplină cunoştinţă de cauză a exercitat operaţiuni financiare în scopul de a obţine profit din anumite activităţi comerciale pentru societăţile pe care le administra în fapt sau foloase pentru sine, ştiind că o persoană învestită cu atributul funcției sale este incompatibilă a exercita acest tip de acte”, se arată în motivarea instanței supreme", se arată în motivarea instanței, conform G4 Media.

Din document reiese că Vâlcov a cerut să fie testat cu detectorul de minciuni și întrebat dacă a luat bani în numerar de la denunțător. ” În urma examinării inculpatului Vâlcov Darius Bogdan cu tehnica poligraf la solicitarea acestuia, s-a constatat că la întrebarea „Aţi primit, în mod direct, vreo sumă de bani de la Berna Theodor în legătură cu contractele încheiate între S.C. Tehnologica Radion şi S.C. Compania de Apă Olt, la sediul Tehnologica Radion ?” răspunsul „Nu” al inculpatului a provocat modificări specifice comportamentului simulat.”, se mai precizează în motivarea instanței, mai arată sursa citată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img