marți, 23 aprilie, 2024

Detalii nestiute din casnicia lui Roosevelt

Distribuie:

Publicat:

Detalii neştiute din căsnicia lui Roosevelt. Cel de-al treizeci și doilea președinte al SUA a contribuit esențial la depășirea crizei economice mondiale și la înfrângerea Germaniei naziste.

Franklin Roosevelt este singurul președinte din istoria Statelor Unite care a fost instituit în funcție pentru patru mandate consecutiv.

În data de 17 martie, 1905, a făcut primul pas către întemeierea unei familii. S-a căsătorit cu verişoara sa de gradul cinci Anna Eleanor Roosevelt. Roosevelt – forma pseudo-anglicizată a numelui olandez „Van Rozevelt” sau „Van Rozenvelt”, care înseamnă „din câmpia de trandafiri”.

Detalii neştiute din căsnicia lui Roosevelt

Tatăl Annei era fratele mai mic al preşedintelui Theodore Roosevelt, care a fost idolul lui Franklin.

Cuplul a avut șase copii. Anna Eleanor Roosevelt, James Roosevelt, Franklin Roosevelt, Elliott Roosevelt, Franklin Delano Roosevelt, Jr., John Aspinwall Roosevelt.

Al treilea dintre aceștia nu a trăit decât aproape 8 luni.

Soția lui FDR a jucat un rol deosebit de important în cariera lui politică, în special după 1921, când Franklin Delano Roosevelt s-a îmbolnăvit de poliomielită și a început să conducă țara din scaunul cu rotile.

Câinele Fala i-a servit lui Roosevelt ca animal de companie pe durata șederii lui la Casa Albă și a devenit cunoscut ca „cel mai fotografiat câine din lume”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img