News Flash:

''Detergenti'' de prin camara care te scapa de grasimea arsa de pe vasele de bucatarie

25 Februarie 2019
497 Vizualizari | 0 Comentarii
Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8745 RON (0.0000)
USD: 4.0209 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
s604x0 degresant vase arse

Fie ca le uiti pe foc, fie ca nu reusesti sa le cureti impecabil dupa fiecare intrebuintare, gratarul, friteuza, oalele si cratitele se aleg, cu timpul, cu un strat rezistent de murdarie urscata. Noi iti aratam cum cureti rapid grasimea arsa cu ”detergenti” din camara.

Cu otet . Scapi de resturile alimentare arse de pe fundul cratitei turnand putin otet in ea si punand-o pe foc, sa fiarba un minut. Apoi o lasi la racit si freci suprafata arsa cu un burete de bucatarie. Nu trebuie sa depui mult efort, arsura cedeaza imediat. Apoi clatesti cratita constiincios.

Cu bicarbonat de sodiu. Alta solutie la indemana: torni pe fundul cratitei un strat de bicarbonat de sodiu alimentare si putina apa (cca 2 cm). Lasi pe foc pana cand incepe sa fiarba, o dai deoparte si o lasi 20 de minute, dupa care cureti cu buretele.

'Detergenti' de prin camara care te scapa de grasimea arsa

Faina Pare ciudat, dar nu e: grasimea arsa se inlatura si cu faina, fiindca acest aliment actioneaza ca un burete, absorbind grasimea. Dar mai inainte ai scurs, evident, tot uleiul ramas cratita ori in friteuza. Acum pudrezi vasul cu un strat generos de faina, pe care o amesteci, cu ajutorul unei spatule din lemn, cu resturile de grasime, pana cand se formeaza o pasta cu care freci toata suprafata friteuzei. Aduni pasta astfel formata in cocoloase pe care le arunci in cosul de gunoi, dupa care stergi toata suprafata friteuzei cu hartie absorbanta. La final speli ca de obicei, cu apa calda si detergent, insistand, daca este cazul, pe ici-pe colo, pe unde a mai ramas o urma de grasime rebela, cu o periuta de dinti veche.

Bicarbonat de sodiu si sapun negru. Obtii rezultate foarte bune si folosind un amestec de bicarbonat de sodiu si sapun negru, un duo cu triplu efect: curatare, dezinfectare, dezodorizant. Dupa ce ai scurs tot uleiul din friteuza si ai sters-o cu hartie absorbanta, umezesti buretele de bucatarie si torni pe el o picatura de sapun lichid si un praf de bicarbonat de sodiu. Freci usor si clatesti abundent.

Otet alb si sare grunjoasa. Torni in vasul compromis doua linguri de sare grunjoasa si un pahar de otet alb si incalzesti usor pe foc. Apoi versi amestecul de sare si otet si freci friteuza cu buretele de bucatarie.

Din nou imbatabilul . Bicarbonatul de sodiu actioneaza la fel ca faina: absoarbe grasimea ca o sugativa. Totul este sa pudrezi friteuza din abundenta si sa lasi bicarbonatul de sodiu sa actioneze 30 de minute. La final este de ajuns sa stergi vasele cu buretele muiat in detergent lichid si sa le clatesti.

Soda degreseaza si dezinfecteaza. Cristalele de soda au acest efect bine cunoscut: nu degeaba foloseau mamele si bunicile noastre atat de mult soda caustica. Dar, asa cum spune si numele ei, este un produs periculos. De aceea, daca te decizi sa il folosesti, fii precauta, protejeaza-ti mainile (punandu-ti manusi) si fereste-ti ochii, sa nu sara stropi de soda din vasul pe care il cureti. Care este tehnica? Cureti, pe cat posibil, grasimea din cratita sau friteuza si pudrezi cu soda. Torni peste ea apa clocotita si putin otet alb. Se va produce o reactie chimica, careia trebuie sa-i lasi 5-6 minute la dispozitie. Apoi versi continutul cu atentie, tot asa, sa nu sara stropi pe mainile sau pe fata ta si cureti vasul cu buretele de bucatarie, sub jet de apa calda. Insisti, ca sa fii sigura ca ai eliminat si ultimele cristale de soda.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1822 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015887 (s)