joi, 28 martie, 2024

Detox: ce să mănanci dupa Anul Nou

Distribuie:

Publicat:

Detox dupa Sarbatori. Dupa perioada Craciunului si REvelionului, chiar si cei mai slabi dintre noi au luat cel putin un kilogram in plus. Va aratam in continuare ce să mâncați pentru a va recapata silueta dupa sărbătorile de sfârșit de an.

Sărbătorile au fost abundent udate și farfuria ta a fost plină timp de cateva zile. A începe o dietă de detoxifiere e urmatorul pas.

Iaurt si afine la micul dejun

Fără a pune problema micului dejun: este esențial să reîncepeți ziua activand metabolismul încetinit de sărbătorile recente. Pentru aceasta, nimic mai bun decât un iaurt grecesc la care adăugați o mână de afine sălbatice: iaurtul conține bacterii bifido benefice care ajută la reducerea inflamației intestinului declanșate de alimentele dulci și alcool. Afinele sălbatic calmează tulburările intestinale.

Detox dupa Sarbatori. Ceai verde toata ziua

Acesta este momentul de a ignora băutura, deoarece alcoolul ne deshidratează. Consumand ceai verde în timpul zilei vă va permite să vă alimentați cu antioxidanți. Acestia vor repara daunele celulare cauzate de prea multe alimente. În plus, ceaiul verde (fără zahăr, desigur) ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și calmează poftele pe care le puteți avea.

Omleta cu spanac

Pur și simplu pentru că ouăle conțin cisteină, un aminoacid care atacă toxinele produse de alcool (acetaldehidă) permițându-le să fie eliminate în urină. În ceea ce privește legumele, acestea ajută digestia, iar fibrele lor luptă împotriva balonării și a altor probleme intestinale cauzate de abuzul de grăsime.

Nu uitați să vă hidratați din abundență și, dacă vă simțiți balonati, puneți două picături de ulei esențial de mentă intr-o o linguriță foarte mică de miere și lăsați acest amestec să se topească în gură.

• Optați pentru o banană pentru desert, mai ales dacă ați exagerat cu adevărat cu alcoolul în ultimele zile: acest lucru ajută la refacerea mineralelor pierdute din cauza deshidratării (vi s-a spus deja că alcoolul deshidratează!). Banana este deosebit de bogată în potasiu, care ajută la lupta împotriva excesului de sodiu.

Detox dupa Sarbatori. Carnea slabă la cină

Pentru cină, pregătește 100 g de carne slabă (șuncă degresată, pui fără piele) cu 4 linguri de orez integral însoțit de legume aburite. Se completează cu fructe pentru desert pentru a se completa cu minerale și vitamine care vă vor ajuta corpul să iasă din „coma de carbohidrați” în care a fost cufundat câteva zile. Și terminați masa cu un ceai din plante pe bază de mentă si lămâie.

Rețeta: se toarnă 2 lingurițe de frunze de mentă și 1/2 linguriță de coaja de lămâie într-o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute. Adăugați 1/4 linguriță de miere și o picătură de ulei esențial de lămâie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img