vineri, 29 martie, 2024

Dezastru pentru patronii unei case de vinuri! Pentru o datorie de 1 milion de euro raman fara viile din Barnova. Au facut o miscare de ultima ora

Distribuie:

Publicat:

 A reusit sa readuca firma pe profit, dar s-a trezit cu o surpriza neplacuta • Patronii de la Crama Gramma risca sa piarda via din comuna Barnova • Executorii judecatoresti scot bunurile la vanzare in cursul zilei de maine • Totul a inceput de la o datorie de aproape 1 milion de euro • Terenurile vor fi licitate incepand cu suma de 2,1 milioane lei • Reprezentantii firmei au reusit sa se salveze in ultimul moment

Situatie complicata pentru patronii casei de vinuri Gramma. Prin societatea Casa Olteanu SRL, Elena Olteanu si Gabriel Olteanu au inregistrat datorii importante catre o firma din Bucuresti. Ulterior, cei doi ieseni au pierdut procesul, iar executorii judecatoresti pregatesc o licitatie publica pentru vanzarea mai multor terenuri.

Astfel, in cursul zilei de maine, licitatia este anuntata la Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati (BEJA) Nichitoi Georgiana si Plumbu Sergiu Sebastian. Pe lista bunurilor ce urmeaza sa fie vandute se afla 1,6 hectare de vie, la care se mai adauga alte 5,5 hectare de teren si alte parcele de aproape 3 hectare, toate aflate in comuna Barnova. Pretul de pornire a fost stabilit la 2,1 milioane lei.

"Invitam pe toti cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmarit, sa-l anunte executorului judecatoresc inaintea datei stabilite pentru vanzare. Cei care doresc sa cumpere imobilul situat la adresa mai sus aratata, se vor prezenta la termenul de vanzare cu o ora inainte de licitatie, avand asupra lor actul de identitate, urmand a depune, pana la momentul vanzarii, o cautiune reprezentand 10 la suta din pretul de la care incepe licitatia", spun executorii judecatoresti. Executarea vine la solicitarea cerditoarei NPL Resources SRL din Bucuresti, care are de recuperat peste 4 milioane de lei, aproape 1 milion de euro.  

Firma este in insolventa

Societatea sotilor Olteanu a intrat in insolventa incepand cu anul trecut. Abia la finalul anului trecut au reusit sa duca firma pe profit. Astfel, cifra de afaceri a fost de 600.000 lei, profit de 9.366 lei, datorii de 6,4 milioane lei, cu un numar de 7 angajati. Cel mai bun an a fost inregistrat in 2014, cand cifra de afaceri a fost de 2 milioane lei. Afacerea a fost pusa pe picioare in 2005, cand cu ajutorul fondurilor europene, dar si al creditelor bancare a fost amenajata o crama moderna. Afacerea s-a bazat pe producerea vinurilor de calitate, fara sa se puna accent pe cantitate. Olteanu a pus la bataie peste 1 milion de euro pentru demararea afacerii. Reprezentantii cramei au precizat ca licitatia nu va mai avea loc, obtinandu-se suspendarea procedurii.

Vanzari si in Valea Lupului

Totodata, in perioada urmatoare, executorii judecatoresti scot la vanzare mai multe proprietati ce apartin unor debitori care au pierdut procesele in instanta.

Astfel, pe data de 3 iulie, la sediul executorului Zacornea Constantin Ciprian este programata licitatia privind vanzarea unui teren de 660 metri patrati, situat pe soseaua Bucium nr.104. Pretul de pornire este de aproape 60.000 lei. Terenul apartine debitorilor Constantin si Nicoleta Ursache. Participantii sunt obligati sa depuna o garantie de 10 la suta din valoarea imobilului. Bunul este executat din cauza unui credit neachitat catre Garanti Bank.

"Se aduce la cunostinta pe aceasta cale tuturor celor interesati, care poseda un drept real de chirie, de privilegiu, ipoteca sau alt drept de creanta asupra imobilului, sa depuna în scris obiectiunile lor la Biroul Executorului Judecatoresc. Plata debitului de catre debitor pâna la termenul de vânzare duce la sistarea vânzarii imobilului, percepându-se cheltuielile de urmarire ce cad în sarcina debitorului", sunt cerintele executorului judecatoresc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img