vineri, 26 aprilie, 2024

Dezastru pentru Tesla: Livrările de vehicule electrice au scăzut dramatic

Distribuie:

Publicat:

Livrările de vehicule electrice ale Tesla au scăzut cu 18% în trimestrul doi, din cauza problemelor lanţului de aprovizionare, provocate de restricţiile impuse de China din cauza pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de maşini electrice din lume a declarat sâmbătă că a livrat 254.695 de vehicule în perioada aprilie-iunie, comparativ cu 310.048 de vehicule în trimestrul precedent, punând capăt unui ciclu de aproape doi ani de livrări trimestriale record.

O reapariţie a cazurilor de Covid-19 în China a forţat Tesla să suspende temporar producţia la fabrica sa din Shanghai şi, de asemenea, a afectat activităţile furnizorilor din ţară.

Tesla intensifică producţia la fabrica din Shanghai odată cu relaxarea restricţiilor legate de Covid-19, ceea ce va contribui la creşterea livrărilor în a doua jumătate a anului, potrivit News.ro.

La începutul lunii iunie, directorul general Elon Musk le-a spus directorilor că are ”un presentiment foarte prost” în privinţa economiei şi că trebuie să reducă aproximativ 10% din personalul producătorului de maşini electrice.

Musk a spus că cererea pentru vehicule Tesla rămâne puternică, dar dificultăţile lanţului de aprovizionare încă se menţin.

În iunie, Tesla a majorat din nou preţurile pentru unele dintre modelele sale în Statele Unite şi China, după ce Musk a avertizat asupra unei presiuni inflaţioniste semnificative în materie de materii prime şi logistică.

Iunie 2022 a fost luna cu cea mai mare producţie de vehicule din istoria companiei, a spus Tesla într-un comunicat de presă.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img