sâmbătă, 20 aprilie, 2024

DEZASTRU TOTAL in Italia: Guvernul a anuntat ca toata tara este ZONA ROSIE! Nu se mai circula

Distribuie:

Publicat:

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat, luni, că măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus vor fi valabile pe intreg teritoriul țării. Italia este zonă roșie, a spus premierul, care a anunțat că nimeni nu mai poate ieși din țară fără un anumit certificat. Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 463 de morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 9.172, au anunţat luni seară autorităţile italiene.

Acestea includ și interzicerea participării la adunări publice. Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat Conte, într-o conferință.

Măsurile intră în vigoare mâine dimineață, a spus Conte, care a explicat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”. Conte a adăugat că măsurile, ce intră în vigoare marți, au scopul de a îi proteja pe membrii cei mai fragili ai societății.

Competițiile sportive au fost deja anulate. Vor fi interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări cu multe persoane.

Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puțin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News.

Italia, cea mai afectată țară din Europa de noul coronavirus, a raportat sâmbătă o creștere accentuată a infecțiilor. Aceste cifre au determinat guvernul de la Roma să ia măsuri drastice și să impună carantină pentru 15 regiuni din nordul țării.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img