News Flash:

Dezinfectantul de mâini: cum îți dai seama dacă a expirat

1 Iunie 2021
263 Vizualizari | 0 Comentarii
dezinfectantul de maini

CDC recomandă în continuare să folosim dezinfectantul de mâini chiar și de către persoanele vaccinate pentru a încetini răspândirea coronaviruslui.

În ultimul an, dezinfectantul pentru mâini a fost esențial în trusa personală de îngrijire pentru a ține la distanță noul coronavirus, iar lucrurile nu se vor schimba prea curând. CDC recomandă în continuare folosirea dezinfectanților chiar și de către persoanele vaccinate pentru a încetini răspândirea coronaviruslui. Dar nu uita de un aspect important: data expirării.

Expiră dezinfectantul de mâini?

Absolut! Concenentrația dintre cei doi ingredienți activi, alcool și peroxid de hidrogen scade cu timpul. Concentrația de alcool scade în urma evaporării, iar concentrația de peroxid de hidrogen scade în un urma conversiei în apă. Vestea bună este că dacă folosești dezinfectant de mâini cu regularitate, cel mai probabil vei termina tubul chiar înainte ca acesta să expire. Mai mult, dacă nu este desfăcut și este depozitat într-un loc uscat și rece poate rezista până la 12-18 luni.

Toate produsele care se regăsesc în farmacii trebuie să aibă data expirării pe ambalaj.

Continuarea pe csid.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1078 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026603 (s)