sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dezvoltarea cancerului ar putea avea la baza o singura celula

Distribuie:

Publicat:

Cancerul ramane inca o boala necrutatoare si incurabila. De asemenea, efectele toxice ale chimioterapiei si radiatiilor fac ca tratamentul sa fie la fel de daunator precum boala. Chiar si dupa tratament, boala poate sa reapara, iar tumorile se pot raspandi.

In cadrul unui nou studiu, cercetatorii au identficiat o singura tinta ce ar trebui distrusa pentru tratarea afectiunii. Acestia au identificat si izolat celulele din diferite tumori canceroase, ce au fost denumite de specialisti ca „celule de origine”, scrie descopera.ro, care citeaza Science Alert.

Experimentele realizate asupra celulelor canceroase au aratat ca celulele stem – ce reprezinta 0,2% din intreaga populatie de celule canceroase – au o caracteristica speciala. Ele genereaza o cantitate mare de energie si se prolifereaza rapid. Michael P. Lisanti, specialist din cadrul Universitatii Salford, a afirmat: „Noi consideram ca aceste celule de origine au scapat de procesul de senescenta – imbatranirea naturala a celuloer si moartea lor – ce reprezinta un ciclu de viata sanatos al unei celule”.

Acestea sunt considerate ca fiind primele celule canceroase ce duc la aparitia procesului necontrolat de multiplicare celulara ce duce la formarea tumorilor. Aceste celule stem canceroase cresc independent, proces cunoscut si cu denumirea de crestere in suspensie. Celulele stem canceroase au o stralucire fosforescenta naturala, astfel fiind foarte simplu de identificat. Urmatorul pas, dupa descoperirea si observarea comportamentului lor, este crearea unui medicament. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img