miercuri, 24 aprilie, 2024

Dezvoltatorul aradean Wallberg a finalizat primul turn rezidential de 15 etaje cu 134 de apartamente, in Timisoara, dupa o investitie de 12 milioane de euro

Distribuie:

Publicat:

 

Dezvoltatorul arădean Wallberg,a finalizat primul turn rezidenţial de 15 etaje cu 134 de apartamente din cadrul ansamblul XCity Towers, dezvoltat în zona de nord a Timişoarei, după o investiţie de 12 milioane de euro, a anunţat compania.

Wallberg a finalizat primele 134 de apartamente din proiectul XCity Towers, primul cartier de turnuri rezidenţiale din Timişoara. Mixul de apartamente cuprinde 30 de unităţi de tip studio, 74 de apartamente cu 2 camere şi 30 de apartamente cu 3 camere. Procesul de inspecţie, verificare şi predare-primie a început în decembrie 2020, urmând a fi finalizat în următoarele săptămâni, potrivit news.ro.

Potrivit dezvoltatorului, până la finalul lunii martie vor fi predate toate apartamentele viitorilor rezidenţi. Tower One are un regim de înălţime de 15 etaje şi este, în acest moment, cea mai înaltă clădire rezidenţială dată în folosinţă în regiunea de vest a ţării.

Odată cu darea în folosinţă a clădirii, Wallberg livrează o suprafaţă de 600 mp de spaţii comerciale, suprafaţă contractată în cea mai mare măsură. . De asemenea, au fost finalizate 165 de locuri de parcare, dintre care 61 în subteran destinate rezidenţilor şi vizitatorilor. Parcul care deserveşte ansamblul va avea o suprafaţă de 5.000 mp, iar amenajările vor începe în această primăvară.

“Întregul proiect este gândit pentru a îmbunătăţi viaţa locatarilor, atât prin tehnologiile folosite în apartamente, cât şi prin conceptul de locuire propus. Toate apartamentele din XCity Towers sunt dotate cu un sistem inteligent si echipate cu tablete Zipatile 2, sistem premiat la CES 2017. Tower One a primit certificarea de clasă energetică A. Eficienţă energetică ridicată asigură cheltuieli de întreţinere scăzute pentru rezidenţi”, susţine directorul general adjunct al grupului Wallberg, Alina Ciocoiu.

Alte 148 de unităţi sunt în construcţie în Tower Two, clădire cu un regim de înălţime de 16 etaje, parte din ansamblul rezidenţia XCity Towers, care va cuprinde şi o suprafaţă de birouri de 700 mp. Wallberg intenţionează să finalizeze al doilea turn din proiect în cursul anului viitor. Lucrările la partea de structură au ajuns la etajul 5 şi au demarat şi lucrările de zidărie.

“Numărul apartamentelor pe care le construim la Timişoara urcă astfel la peste 280 de unităţi, la care se adaugă cele peste 300 de locuri de parcare, dar şi o suprafaţă generoasă destinată spaţiilor comerciale şi o componentă office. Ritmul contractărilor se menţine susţinut în continuare, în Tower Two, de exemplu, au fost rezervate peste 50% din unităţi”, a completat Ciocoiu.

Wallberg este un dezvoltator cu o activitate de peste 18 ani pe piaţa din România, cu proiecte în Arad, Cluj, Braşov şi Timişoara. În ultimii ani, dezvoltatorul a devenit recunoscut la nivel naţional pentru proiectul precum Arad Plaza, situat în centrul Aradului şi finalizat în 2018, dar şi pentru ansamblul Sunnyville din Braşov şi XCity Towers din Timişoara.

Potrivit companiei valoarea întregului proiect XCity Towers va ajunge la 65 de milioane de euro, valoare ce nu include costul terenului. Dezvoltatorul a construit peste 170.000 de mp şi a investit peste 100 de milioane de euro în domeniul impobiliar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img