News Flash:

DGASPC, cel mai mare angajator din Vaslui

26 Iulie 2014
2085 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui este cel mai mare angajator din judetul Vaslui, cu 2.300 de salariati, pentru care statul plateste lunar peste doua milioane de lei, pe locul secund in acest top figurand societatea Rulmenti Barlad, cu 1.500 de salariati.

 Institutiile statului, finantate de la bugetul consolidat, au ajuns sa fie cei mai mari angajatori din judetul Vaslui, dupa ce marile fabrici vasluiene si-au redus treptat activitatea, unele dintre acestea inchizandu-si portile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe domenii de activitate, invatamantul are cei mai multi salariati, cu peste 6.500 de cadre didactice angajate, in peste 700 de scoli. Urmatorii angajatori sunt cele patru spitale din judet, care insumeaza aproape 2.500 de salariati, inclusiv personal auxiliar.

Cel mai mare angajator din judetul Vaslui este insa Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, cu o medie lunara de 2.300 de salariati, din care 1.480 sunt asistenti maternali profesionisti.

 "Necesarul lunar numai pentru salarii este de peste doua milioane de lei. Pare o suma mare, insa media salariala este de 870 de lei”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

In mediu privat, cel mai mare angajator ramane in continuare societatea Rulmenti Barlad, aflata in proprietatea holdingului turc Kombassan, care, in prezent, are 1.513 salariati.

Urmatorul in top este grupul de firme Racova-Com-Agro-Pan, detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, cu un numar de aproape 1.400 de angajati in judetul Vaslui, in cele sapte firme aflate in cadrul grupului.

In rest, ceilalti angajatori din mediul privat vasluian au sub o mie de angajati, cei mai multi salariati per societate fiind in domeniul industriei textile: Confectii SA Barlad - 942 salariati, Pancarprod Vaslui - 655 angajati, LCL Romania SRL Vaslui - 644 salariati, Husana Husi - 533 angajati.

La nivelul intregului judet Vaslui, in mediul privat lucreaza mai putin de 53.000 de salariati, in conditiile in care populatia judetului este de aproximativ 450.000 de locuitori.

asistenta sociala rulmenti barlad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037528 (s)