vineri, 26 aprilie, 2024

Diabet zaharat tip 1: laptele de vacă nu crește riscul

Distribuie:

Publicat:

Laptele nu crește riscul de diabet. Studiul la scară largă oferă dovezi că proteina din lapte de vacă în formulele pentru sugari nu crește riscul de diabet de tip 1 la copiii cu risc.

Formulele pentru sugari care conțin proteine ​​din lapte de vacă nu cresc și nu previn riscul de diabet de tip 1 la copiii cu risc de deteriorare genetică, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în Journal of American Medical Asociația.

Cercetătorii de la Spitalul de Copii din Pittsburgh din UPMC din Statele Unite au întreprins un studiu la scară largă cu 2159 sugari din familiile afectate de diabetul de tip 1, ceea ce implică un risc genetic al bolii pentru a ști dacă să se întârzie expunerea la proteine. Laptele de vacă scade riscul acestei patologii.

Bebelușii au fost repartizați aleatoriu la una dintre cele două formule concepute pentru studiu. Un grup de 1.081 de sugari au fost înțărcați pe o formulă de cazeină extrem de hidrolizată (proteinele din laptele de vacă fiind împărțite în bucăți mici de proteine) și un grup de 1.078 de bebeluși au fost înțărcați pe o formulă obținută din lapte de vaca. Au fost hrăniți cel puțin două luni până la vârsta de 6 până la 8 luni și nu au primit proteine ​​din lapte de vacă din alte surse alimentare. Au fost urmăriți timp de 10 ani pentru a identifica copiii cu diabet.

Laptele nu crește riscul de diabet

La sfârșitul studiului, sugarii care au primit formula de cazeină, 91 (8,4%) au dezvoltat diabet, iar cei care au consumat formula clasică de lapte de vacă, 82 (7,6%) a dezvoltat boala. Formula de cazeină din copilăria timpurie nu a redus incidența diabetului de tip 1 în comparație cu formula clasică a laptelui de vacă.

„După mai mult de 15 ani de efort, acest studiu pune capăt controversei privind rolul potențial al formulei de lapte de vacă în dezvoltarea diabetului de tip 1″, a declarat Dorothy Becker, profesor de pediatrie. „Ca urmare, nu există dovezi care să revizuiască recomandările dietetice actuale pentru sugarii cu risc ridicat pentru diabetul de tip 1. Trebuie să facem mai multe cercetări în întreaga lume pentru a găsi intervenții care ar putea inversa cursul pre-diabetului.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img