vineri, 29 martie, 2024

Dieta care “infometeaza” cancerul si trateaza diabetul! Pentru a lasa grasimea vindecatoare in organism trebuie sa…

Distribuie:

Publicat:

Toata lumea stie ca mancarea grasa e principalul dusman al siluetei. Practic toate dietele recomanda renuntarea la produsele grase. Dar putini sunt cei care stiu ca o cantitate normala de grasimi nu dauneaza deloc organismului si chiar este necesara.

“Pentru intretinerea sistemului cardio-vasculara este nevoie de grasimi sanatoase” – asta recomanda cardiologii. Ei neaga mitul ce face din colesterol principala cauza a stopului cardiac si a altor boli de acest fel.

De asemenea medicii avertizeaza despre pericolele legate de statine – medicamente folosite pentru reducerea nivelului de colesterol.

Adevarul e ca tesutul creierului si sistemului nervos are nevoie de colesterol si alte grasimi pentru a-si pastra functionalitatea.

Specialistii nutritionisti de cateva decenii ne tot invata sa reducem consumul de grasimi in general si a celor saturate in special. Se considera ca astfel scade nivelul colesterolului “rau”, fapt ce ne protejeaza sanatatea inimii. Dar asta e adevarat doar in parte.

Inlocuirea grasimilor saturate cu cele nesaturate are un impact benefic asupra sistemului cardio-vascular. Dar asta e valabil practic doar in occidentul “dezvoltat”. In tarile mai putin dezvoltate alternativa e reprezentata de carbohidrati rapizi (zahar), fapt ce are efect negativ asupra sanatatii.

Dieta grasa

Dieta bogata in grasimi si saraca in carbohidrati (LCHF – low carbo high fat) a fost conceputa mai bine de zece ani in urma in Suedia. In acest stat scandinav pentru prima data medicii au renuntat la mitul cum ca grasimea ar fi mai periculoasa decat carbohidratii, iar produsele degresate ar fi folositoare pentru sanatate.

Pana in ziua de azi s-au gasit o multime de dovezi care demonstreaza ca daunele grasimilor, inclusiv a celor saturate de origine animala, erau supra-estimate, in timp ce pericolul zaharului si amidonului a fost, dimpotriva, subestimat.

O multime de studii au “reabilitat” grasimile (cele de origine naturala, evident). Totodata carbohidratii si produsele degresate s-au dovedit a fi potential periculoase.

Produsele degresate sunt prezentate in spatiul comercial drept mancare sanatoasa. Dar, din moment ce consumi mai putine grasimi, trebuie sa consumi mai multi carbohidrati pentru a te simti satul.

Dieta LCHF reprezinta un plan alimentar bazat pe un principiu simplu: consum minim de carbohidrati (anume zahar si amidon) si consum maxim de produse bogate in lipide, proteine si fibre.

La fel ca si multe alte sisteme de alimentatie, cum ar fi dieta proteica Dukan, aceasta nu e atat o dieta, cat un mod de viata care iti permite sa consumi mancare calitativa si sanatoasa.

Un meniu bogat in grasimi este sigur si verificat

Ultimele cercetari arata ca dieta bogata in grasimi poate invinge anumite forme de cancer. Lui Fred Hatfield, un fost campion mondial la powerlifting, antrenor si antreprenor de succes, i-a fost diagnosticat cancer metastatic la oase.

Prognoza confirmata de mai multi medici ii mai lasa doar vreo 3 luni de viata. Hatfield a incetat sa consume zahar si carbohidrati si a inceput sa consume multa carne si grasimi naturale. Dupa putin timp boala s-a retras.

Conform unei cercetari recente a Universitatii din Florida de Sud, combinarea unei diete LCHF cu aflarea intr-o camera de presiune creste durata de viata a soarecilor bolnavi de cancer in metastaza.

Cercetarea a fost condusa de Dominic D’Agostino, profesor la Colegiul de Medicina al universitatii. Rezultatele acestui studiu confirma teoria conform careia cancerul este o boala metabolica, iar strategia de profilaxie si tratament trebuie construita pe baza unei alimentatii sanatoase.

Dieta LCHF: ce ar trebui sa excludeti din meniu

1. Zahar. Acesta e cel mai nociv produs al industriei alimentare. De asemenea se recomanda evitarea produselor alternative artificiale.

2. Sucuri, bomboane, bauturi energizante, ciocolata, tort, chifle, prajituri, inghetata, dejunuri uscate. Evitati produsele aromatizate, dulci sau degresate.

3. Amidon. Paine alba, paste, orez, cartofi, chipsuri etc.

4. Margarina. Acesta e un produs industrial ce imita untul si are un continut anormal de mare de grasimi omega-6 (excesul de omega-6 fata de omega-3 e daunator pentru inima).

5. Bere. Asta e o “paine lichida”, plina de carbohidrati rapizi.

Dieta LCHF: produse recomandate

1. Orice carne: de vita, de porc, de pui etc. Cautati carne de casa, cea industriala e bogata in antibiotice, hormonale si alte prostii.

2. Peste si fructe de mare, mai ales somon, macrou sau hering. Evitati folosirea fainii pentru a praji peste.

3. Oua: fierte, prajite, omlete etc. Iarasi cautati oua de casa.

4. Fructe, mai ales avocado.

5. Sosuri. Puteti adauga smantana sau uleiuri. Uleiul de cocos si cel de masline sunt deosebit de bune.

6. Legumele ce cresc deasupra solului: varza, broccoli, varza de Bruxelles, spanac, castraveti, frunze de salata, ceapa verde, ardei, rosii.

7. Produse lactate. Optati mereu pentru produse neprelucrate: unt, smantana, iaurt grecesc, cascavaluri grase. Evitati produsele degresate, ele sunt bogate in zahar.

8. Nuci si seminte. Vor inlocui foarte eficient dulciurile.

9. Fructe de padure: cele dulci in cantitati limitate, cele acre – fara limita.

Din pacate chiar daca se cunoaste bine ca zaharul “hraneste” celulele canceroase, de multe ori medicii oncologi nu informeaza pacientii despre asta, care continua sa consume bomboane si prajituri.

Daca dvs. sau cineva din prieteni sunteti afectati de cancer, cel mai bun lucru pe care il puteti face e sa “infometati” boala, adica sa nu mai consumati zahar si carbohidrati simpli.

“Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img