vineri, 19 aprilie, 2024

Dieta care ​​provoaca balonări frecvente

Distribuie:

Publicat:

Dieta care ​​provoaca balonări. Persoanele care au diete bogate în fibre au o probabilitate mai mare de balonare dacă dieta lor este bogată în proteine ​​în comparație cu cea bogată în carbohidrați, potrivit unui studiu condus de cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg.

Cercetatorii, ale caror descoperiri au fost publicate in revista Clinical and Translational Gastroenterology, au analizat datele dintr-un studiu clinic cu diete bogate in fibre.

Ei au stabilit că, atunci când cei 164 de participanți la proces au urmat versiuni ale unei diete sănătoase pentru inimă, bogată în fibre, care era relativ bogată în proteine ​​vegetale, aveau aproximativ 40 la sută mai multe șanse să raporteze simptome de balonare decât atunci când urmau o versiune bogată în carbohidrați a aceleiași diete bogată în fibre.

Dieta care ​​provoaca balonări

Studiul sugerează că persoanele care doresc să aiba o dietă bogată în fibre ar fi mai puțin susceptibile de a experimenta balonare dacă dieta ar fi relativ bogată în carbohidrați sau bogată în proteine.

Se consideră că dietele bogate în fibre provoacă balonare prin stimularea anumitor populații de specii de bacterii intestinale sănătoase cu fibre digestive, care produc gaze ca produs secundar.

Rezultatele sugerează, de asemenea, un rol pentru „macronutrienți”, cum ar fi carbohidrații și proteinele în modificarea populației de bacterii intestinale – microbiomul.

„Este posibil ca în acest studiu, versiunea bogată în proteine ​​a dietei să fi provocat mai multe balonări. Deoarece a provocat mai mult o schimbare sănătoasă în compoziția microbiomului”, spune autorul co-senior al studiului, Noel Mueller.

„În special, proteinele din aceste diete proveneau în mare parte din surse vegetale precum fasole, leguminoase și nuci”.

Vivadiva Iasi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img