sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dieta cu alimente crude asigura detoxifierea

Distribuie:

Publicat:

Aceasta dieta consta in consumarea alimentelor in stare naturala, fara a fi incalzite peste temperatura de 50 grade C. Cum aragazul nu prea mai e folosit, meniul zilnic va cuprinde in special legume, fructe si seminte de tot felul, carnea fiind automat eliminata. Adeptii gatitului fara foc afirma ca acest tip de alimentatie are efecte miraculoase in tratarea celor mai grave boli (precum cancerul sau diabetul), dar nu numai cei foarte bolnavi se pot bucura de proprietatile hranei vii, fiindca mancarea nepreparata termic intareste sistemul imunitar, elimina toxinele, alunga stresul, iar tonusul psihic este imbunatatit.

Dieta fara foc nu trebuie neaparat adoptata in varianta ei extrema (pentru toata viata) ca sa-si dovedeasca extraordinarele proprietati curative. Poti alege ca o masa pe zi sa fie formata numai din fructe si legume proaspete sau sa nu folosesti aragazul doua saptamani incheiate, pentru o cura intensiva de detoxificare. Hrana vie este mai usor procesata de organism datorita enzimelor ce ajuta digestia si care se distrug atunci cand alimentul este incalzit la peste 48 grade C.

Mai mult, prin gatire, 50% din proteine si pana la 80% din vitaminele si mineralele alimentare sunt denaturate, iar pesticidele se descompun in elemente toxice, care pun la munca grea sistemul digestiv si imunitar. In timpul dietei cu alimente crude, pentru o eficienta crescuta, se recomanda renuntarea la sare, otet, zahar si bauturi spirtoase (te poti delecta, din cand in cand, cu un pahar de vin sau de bere).

Prajitura fara foc – tort de fructe cu blat de cicoare. Blatul: o cana cu migdale, 2 linguri cu pudra de cicoare (Inka), 2-3 picaturi de esenta de vanilie, 3 linguri cu miere, o ceasca de apa. Crema: o cana cu fructe (capsune, zmeura, afine), o lingura cu ulei de palmier, 3-4 linguri cu miere, o lingura cu zeama de lamaie, o cana cu apa, 200 g nuci caju, vanilie. 
Ingredientele pentru blat se amesteca in robot pana capata consistenta unui aluat lipicios, iar compozitia se preseaza intr-o tava rotunda, tapetata cu folie de plastic. Cele pentru crema se amesteca in blender si se toarna peste blat. Se lasa prajitura in frigider pana se intareste, apoi se scoate cu grija folia, tortul se asaza pe un platou, dupa care se da din nou la rece, pana la servire. Il poti orna cu bucatele de fructe si un sos din cate trei linguri de cacao, miere si ulei de palmier.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img