vineri, 29 martie, 2024

Dieta cu amprentă verde

Distribuie:

Publicat:

Dieta cu amprentă verde. Marco Borges, nutriționist american și antrenor de vedete precum Beyonce și Pharell Williams, a lansat mișcarea „Greenprint”, un program care împacă pierderea în greutate și respectul pentru planetă. Concentrează-te pe o nouă dietă la modă!

Obiceiurile alimentare se schimbă. Flexitarismul (mănâncă doar ocazional carne), vegetarianismul sau veganismul agită peisajul nutrițional. Aceste mișcări invită să încetinească sau chiar să îndulcească în mod clar proteinele animale.

Marco Borges, antrenor în domeniul nutriției și cercetător, este unul dintre acești „guru” populari care își propun să revizuiască farfuria cu o abordare sănătoasă și ecologică.

Dieta „amprenta verde” pledează pentru trecerea la o dietă complet naturală pentru a îmbunătăți sănătatea cuiva și a pierde în greutate fără a afecta mediul. Este „versiunea dietetică a amprentei carbonice”, spune fondatorul său.

„Amprenta verde măsoară impactul alegerilor noastre alimentare asupra greutății noastre, asupra sănătății noastre și a planetei noastre, definește Marco Borges în cartea sa „Amprenta verde”.

Dieta cu amprentă verde

Beneficiile pentru sănătate ale acestei tranziții? Nivelul mai scăzut al lipidelor și al zahărului din sânge și pierderea în greutate. Veganii cântăresc în medie cu zece kilograme mai puțin decât mâncătorii de carne”, argumentează antrenorul din New York.

Fiziolog sportiv, americanul a transformat mai multe vedete precum Jay-Z și Beyonce în „modul său de viață”, care au devenit ambasadori ai mișcării pe rețelele de socializare cu o provocare de 22 de zile pentru a deveni vegan).

22 de reguli pentru a trece treptat la o dietă 100% naturală și vegană. Tranziția are loc în trei faze.

În faza 1, faza „dulce”, introducem o masă vegană pe zi timp de 11 zile, indiferent dacă este micul dejun, prânzul sau cina. Incepem sa scadem numarul meselor cu carne.

În faza a 2-a, avansăm și de data aceasta introducem două mese vegane pe zi, timp de unsprezece zile. De exemplu, micul dejun și prânzul, micul dejun și cina. Continuăm să scădem produsele din carne.

În faza 3, dieta devine 100% vegetală care durează 44 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img