vineri, 26 aprilie, 2024

Dieta cu amprenta verde

Distribuie:

Publicat:

Dieta cu amprenta verde. Marco Borges, nutritionist american si antrenor de vedete precum Beyonce si Pharell Williams, a lansat miscarea „Greenprint”, un program care impaca pierderea in greutate si respectul pentru planeta. Concentreaza-te pe o noua dieta la moda!

Obiceiurile alimentare se schimba. Flexitarismul (mananca doar ocazional carne), vegetarianismul sau veganismul agita peisajul nutritional. Aceste miscari invita sa incetineasca sau chiar sa indulceasca in mod clar proteinele animale.

Marco Borges, antrenor in domeniul nutritiei si cercetator, este unul dintre acesti „guru” populari care isi propun sa revizuiasca farfuria cu o abordare sanatoasa si ecologica.

Dieta „amprenta verde” pledeaza pentru trecerea la o dieta complet naturala pentru a imbunatati sanatatea cuiva si a pierde in greutate fara a afecta mediul. Este „versiunea dietetica a amprentei carbonice”, spune fondatorul sau.

„Amprenta verde masoara impactul alegerilor noastre alimentare asupra greutatii noastre, asupra sanatatii noastre si a planetei noastre, defineste Marco Borges in cartea sa „Amprenta verde”.
Dieta cu amprenta verde

Beneficiile pentru sanatate ale acestei tranzitii? Nivelul mai scazut al lipidelor si al zaharului din sange si pierderea in greutate. Veganii cantaresc in medie cu zece kilograme mai putin decat mancatorii de carne”, argumenteaza antrenorul din New York.

Fiziolog sportiv, americanul a transformat mai multe vedete precum Jay-Z si Beyonce in „modul sau de viata”, care au devenit ambasadori ai miscarii pe retelele de socializare cu o provocare de 22 de zile pentru a deveni vegan).

22 de reguli pentru a trece treptat la o dieta 100% naturala si vegana. Tranzitia are loc in trei faze.

In faza 1, faza „dulce”, introducem o masa vegana pe zi timp de 11 zile, indiferent daca este micul dejun, pranzul sau cina. Incepem sa scadem numarul meselor cu carne.

In faza a 2-a, avansam si de data aceasta introducem doua mese vegane pe zi, timp de unsprezece zile. De exemplu, micul dejun si pranzul, micul dejun si cina. Continuam sa scadem produsele din carne.

In faza 3, dieta devine 100% vegetala care dureaza 44 de zile.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img