vineri, 19 aprilie, 2024

Dieta cu cireșe: Cum funcționează și ce beneficii are pentru sănătate

Distribuie:

Publicat:

Sezonul cireșelor e o bucurie nu doar pentru gustul minunat al acestor fructe, ci si pentru beneficiile pentru organism pe care consumul lor le aduce. Cireșele pot să te ajute, însă, și dacă vrei să slăbești.

Printre proprietățile cireșelor se numără și efectul diuretic și detoxifiant, care te poate ajută să elimini kilogramele în plus, fără teamă că nu vei avea parte de vitaminele și mineralele necesare unei bune funcționari a organismului. Cireșele conțin peste 70-80% apă, au foarte puține calorii și sunt bogate în antioxidanți. Au și fibre, precum și vitaminele A, B și C, potasiu, fier, magneziu și calciu, melatonină, antocianine și flavonoide.

Cum poți ține o dietă cu cireșe?

La fel ca în cazul dietei cu căpșuni, pentru cea cu cireșe este recomandat să consumi până la un kilogram de cireșe pe zi, pe post de gustări, între mese, dar și dimineață, pe stomacul gol. Pot fi și porții de 200 sau 250 de grame, suficiente pentru ca organismul să beneficieze din plin de aportul de vitamine și de efectele pozitive.

Dacă mănânci mai mult, totuși, vor fi accentuate efectele diuretice și laxative. În funcție de programul zilnic și de reacțiile oragnsimului tău, poți decide cât vrei să mănânci. O săptămână cu un kilogram de cireșe pe zi ar trebui să fie suficientă, recomandă doc.ro. Ideal e să le alternezi și cu alte fructe de sezon, cum sunt căpșunile și, în curând, caisele.

La celelalte mese, sunt indicate în special salatele de legume, iar proteinele ar trebui să fie consumate de preferință în cantități mici în zilele respective (de exemplu, puțină brânză rasă peste salată sau un ou fiert feliat ori câteva fâșii de piept de curcan). Cireșele pot fi integrate și în smoothie-uri și shake-uri, dacă le preferi astfel. Le poți combina cu banane, ananas, mere, pere, caise, îndulcite dacă vrei cu o linguriță de miere sau sirop de arțar.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img