sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Dieta cu dovleac: Reduce riscul de a face cancer și te menține hidratat

Distribuie:

Publicat:

Dovleacul este unul dintre cele mai populare alimente în sezonul rece. Pe lânga aroma sa inconfundabilă, dovleacul este și un aliment bogat în substanțe nutritive esențiale pentru organism, precum beta-carotenul.

Iată de ce trebuie să profiți de acest aliment de sezon!

Beta-carotenul este un antioxidant puternic care, odată ingerat, este transformat de organism în prețioasa vitamina A. Vitamina A îndeplinește o serie importantă de funcții în organism, precum:

Efect antioxidant puternic;

Ne ajuta sa asimilam calciul;

Sprijina vederea, mai ales vederea nocturna;

Are grija de sanatatea unghiilor si a dermului;

Sprijina formarea globulelor albe;

Ajuta la formarea anticorpilor si sprijina sistemul imunitar;

Sprijina sistemul digestiv;

Sprijina sistemul reproducator;

Ne ajuta sa distingem corect culorile.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img