vineri, 26 aprilie, 2024

Dieta cu fibre pentru slabit, o reala sursa de sanatate

Distribuie:

Publicat:

Dieta cu fibre este indicata persoanelor care vor sa slabeasca sau care au probleme de sanatate. Fibrele au nenumarate beneficii si ar trebui sa consumam cat mai multe, zilnic. Te ajuta sa ai o digestie buna si un tract intestinal optim. 

Dieta cu fibre pentru slabit a fost tinta a 250 de studii, in ultimii 40 de ani. Cauzele mortalitatii au scazut cu 15% pana la 30% la persoanele care au inceput sa manance mai multe fibre. Specialistii au observat si o scadere a bolilor cronice. Corpul are nevoie de 25g-29g de fibra pe zi.

Dieta cu fibre reduce bolile de inima, accidentele vasculare, amelioreaza diabetul de tip 2 si cancerul de san sau colorectal. Alimentele bogate in fibre scad nivelul de colesterol si slabesc. Alimentele bogate in fibra recomandate: fructele, legumele, leguminoasele, nucile si semintele. Inlocuieste produsele rafinate cu cele din grau intreg: ovazul, cerealele, orezul si painea integrala. Daca te confrunti cu balonare sau gaze, renunta la cruditati si consuma mai multe fibre din cereale, nuci sau seminte. Daca ai probleme cu fierul, trebuie sa iti monitorizezi consumul de fibre.

Carnea de pui sau de peste facuta la gratar poate fi inlocuita cu cea preparata la cuptor cu putin ulei de masline. "Fibrele te umplu, se umfla in stomac si mentin sentimentul de satietate pentru mai mult timp", declara Julia Zumpano, dieteticiana la Cleveland Clinic, pentru Reuters Health. "Am ales fibrele dietetice pentru ca exercita beneficii clinice la nivelul mai multor componente ale sindromului metabolic, inclusiv circumferinta taliei, homeostaza lipidelor si a glucozei, controlul nivelului de insulina, pe langa greutatea corporala si reglarea anumitor markeri inflamatori", a declarat coordonatorul cercetarii, Yunsheng Ma, pentru Reuters Health. sursa: csid.ro
F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img