joi, 25 aprilie, 2024

Dieta cu hrisca – slabeste 5 kilograme in 10 zile!

Distribuie:

Publicat:

Dieta cu hrisca presupune sa consumi doar hrisca timp de 10 zile. Aceasta dieta ajuta atat pentru a slabi cat si la detoxifierea organismului.

Hrisca este un aliment popular si traditional in tari precum Rusia, Ucraina, Franta si Polonia. In Romania, hrisca este utilizata mai ales in Bucovina, ca ingredient traditional pentru sarmale.

Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.

Hrisca nu face parte din clasa cerealelor, ea fiind o planta ierboasa inrudita cu rubarba.

Beneficiile consumului de hrisca sunt multiple.

Aceasta are proprietatea de a mentine nivelul de glucoza din sange in limitele normale. Vitaminele si mineralele din boabele de hrisca previn cancerul. Hrisca mentine tanar sistemul nervos, imbunatateste capacitatea de retinere si memorare. Hrisca previne accidentele vasculare, scade colesterolul, tine sub control tensiunea arteriala si previne aparitia pietrelor la bila.
In plus, hrisca tine greutate sub control. Fiind bogata in fibre, acest aliment este recomandat in toate dietele, pentru ca are efect diuretic.

Nu trebuie sa consume hrisca persoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afectiune care consta in fotosensibilizarea acuta a pielii. Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte alba trebuie sa evite consumul de hrisca. Acesta poate cauza probleme precum aparitia de pete rosii si dureri sub forma de arsuri care persista chiar si 3-4 zile.

Dieta cu hrisca

Puneti la inmuiat o cana de hrisca in apa calduta si lasati-o pana dimineata. Daca nu va place gustul, o puteti amesteca cu lapte proaspat sau kefir. Nu trebuie sa adaugati niciun fel de sos sau condiment in amestec. Consumati un astfel de amestec in fiecare zi, timp de zece zile de cate ori va este foame. Pentru a mentine senzatia de satietate puteti consuma si fructe, insa fara sa exagerati. Este foarte important ca in timpul dietei sa consumati 2 litri de apa pe zi.

Nu este recomandat sa urmati aceasta dieta pe termen lung. Orice dieta care presupune consumul unor anumite alimente, excluzand alte categorii alimentare nu poate sa ofere un stil de viata sanatos.

Trecerea la o alimentatie normala se face treptat, evitand consumul de dulciuri si fainoase in prima saptamana.

Dieta cu hrisca este foarte populara si printre vedete. Una dintre vedetele de la noi din tara care au reusit sa slabeasca cu aceasta dieta este Cristina Cioran. Aceasta a slabit 10 kilograme urmand dieta cu hrisca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img