vineri, 29 martie, 2024

Dieta cu lamaie si ghimbir

Distribuie:

Publicat:

Dieta cu lamaie si ghimbir este foarte eficienta daca vrei sa elimini toxinele din corp si sa stimulezi metabolismul ca sa arda mai multe grasimi. Poate ca deja consumi cu regularitate pe stomacul gol apa calda cu lamaie, despre care se stie ca activeaza termogeneza si determina o ardere mai rapida a grasimilor. Insa, stiai ca poti sa adaugi si putin ghimbir ca sa obtii o bautura cu puternic efect detoxifiant si care stimuleaza mai mult metabolismul? 

Bineinteles ca aceasta bautura se consuma in cadrul unui regim alimentar sanatos, nicidecum doar excluzand alimentele de tot. In plus, trebuie sa retii ca daca mentii acest obicei in fiecare dimineata, dar continui sa consumi cantitati mari de zahar, grasimi nesanatoase si fast food nu vei obtine absolut niciun rezultat. Dieta cu lamai si ghimbir functioneaza doar daca este asociata cu un plan alimentar sanatos si echilibrat. 

Cercetarile au scos la iveala faptul ca un consum regulat de ghimbir te poate ajuta sa scapi de grasimea de pe burta. Potrivit specialistilor, ghimbirul are capacitatea de a controla poftele culinare, impiedicandu-te astfel sa faci excese. De asemenea, ghimbirul suprima productia de cortizol. Acest lucru este benefic, deoarece o crestere a nivelului de cortizol este asociata cu cresterea in greutate, fiind si o piedica in lupta cu kilogramele in plus. De aceea, este foarte important sa mentii un echilibru hormonal daca vrei sa slabesti, iar ghimbirul s-a dovedit util in acest sens, deoarece regleaza nivelul hormonilor din corp si accelereaza metabolismul sa arda mai multe grasimi. 

Stim ca lamaile au multa vitamina C si intaresc sistemul imunitar, dar ele au si un efect spectaculos asupra digestiei.
Stimuleaza tranzitul intestinal si favorizeaza eliminarea toxinelor din corp, de aceea ea este adesea un ingredient des folosit de catre persoanele care vor sa slabeasca. Dieta cu lamai are un efect asupra grasimii, deoarece in urma unui studiu aparut in US National Library of Medicine National Institutes of Health s-a constatat ca acest proces de detoxifiere cu suc de lamaie stimuleaza arderea grasimilor.

Aceste doua ingrediente sunt foarte puternice impreuna si pot sa stimuleze arderea grasimilor. Ca sa beneficiezi de acest lucru trebuie sa consumi zilnic aceasta bautura care se poate prepara sub diverse forme si sa te asiguri ca ai o dieta sanatoasa si echilibrata (fara dulciuri, bauturi alcoolice si carbogazoase, fara fast-food si produse procesate din comert). 

Dimineata pe stomacul gol se poate consuma o cana cu ceai de ghimbir si lamaie care se prepara foarte simplu. Aceasta bautura consumata calda si pe stomacul gol are efect detoxifiant si stimuleaza arderea grasimilor. Dupa ce ai fiert apa, se stinge focul, se pun cateva felii de lamaie ecologice si o lingurita de ghimbir razuit. Se lasa la infuzat cateva minute si se consuma ceaiul cald, pe stomacul gol. Poti sa consumi acest ceai si dupa masa de pranz. 

Specialistii avertizeaza cu privire la aceste diete care nu sunt sanatoase daca sunt urmate pe termen lung si fara sa fie integrate intr-un plan alimentar sanatos. Toate aceste diete care promit rezultate spectaculoase nu functioneaza pe termen lung si pot sa favorizeze aparitia unor dezechilibre hormonale si dereglari metabolice, cu atat mai periculoase la persoanele care se confrunta cu anumite probleme medicale. 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img