marți, 23 aprilie, 2024

Dieta elvetiana cu un singur tip de alimente pe zi

Distribuie:

Publicat:

Dieta elvetiana face furori in ultimul timp pe internet datorita faptului ca multe persoane sustin ca au slabit un numar considerabil de kilograme intr-un timp foarte scurt. Dieta elvetiana adaptata sau dieta elvetiana cu un singur tip de alimente pe zi te ajuta sa slabesti pana la 7 kilograme in doar 7 zile, fara sa iti fie foame.

Descopera cum poti slabi 7 kilograme in 7 zile cu dieta elvetiana cu un singur tip de alimente pe zi!

In fiecare zi, ai voie sa consumi categoria de alimente permise in cantitatea mentionata la fiecare dintre zile, insa este important sa mananci doar cand iti este foame. De asemenea, este esential sa bei cel putin doi litri de apa in fiecare zi.

Ziua 1: sucuri proaspete din fructe si legume

In prima zi a dietei elvetiene poti sa bei pana la 1,5 litri de sucuri din fructe si legume, preparate proaspat in casa. Evita sucurile din comert, intrucat contin de obicei zahar adaugat si conservanti. In plus, sucurile din comert nu iti confera aceeasi senzatie de satietate ca sucurile proaspete, preparate in casa.

Ziua a 2-a: cartofi fierti

In a doua zi, meniul este unul simplu, ieftin si usor de urmat de catre oricine. Ai voie sa mananci pana la un kilogram de cartofi fierti (pe care ii poti garnisi cu putin patrunjel tocat sau suc de lamaie), plus un ou fiert si fructe proaspete.

Ziua a 3-a: orez brun fiert

Fierbe 200 g de orez brun in apa fara sare, apoi imparte-l in cinci portii pe care le vei consuma pe parcursului celei de-a 3-a zile. Daca gustul orezului fiert si nesarat nu iti place, poti adauga cateva lingurite de suc de rosii natural, fara zahar adaugat.

Ziua a 4-a: fructe proaspete

In cea de-a patra zi sunt permise toate fructele de sezon, singura conditie fiind ca acestea sa fie proaspete (nu din compot sau congelate). In aceasta zi poti consuma pana la 1,25 kilograme de fructe proaspete – fara banane, iar la micul dejun ai voie sa mananci o felie de paine integrala, alaturi de o felie de carne slaba la gratar.

Ziua a 5-a: paste fierte

Cea de-a cincea zi este o zi in care cu siguranta nu iti va fi foame, pentru ca ai voie sa consumi 150 g de paste uscate – ceea ce inseamna aproximativ 500 g de paste fierte! Pastele fierte pot fi asezonate cu verdeata tocata, putin usturoi verde sau doua linguri de sos de rosii.

Ziua a 6-a: legume

In cea de-a sasea zi poti consuma pana la un kilogram de legume, crude sau preparate cu doua linguri de zeama de lamaie sau otet de mere. La una dintre mese poti manca 60 g de branza degresata, pe care o poti rade peste legume sau o poti consuma ca atare.

Ziua a 7-a: un meniu la alegere de 1.000 calorii

In ultima zi a dietei elvetiene, te poti rasfata cu orice alimente, insa doar daca nu depasesti 1.000 de calorii pe zi. De exemplu, poti lua un mic dejun cu o chifla integrala cu o branza degresata si o rosie feliata; la pranz poti manca o friptura de 100 g de carne de vita la gratar cu salata de cruditati, iar seara poti lua o cina formata din salata de sezon cu ulei de masline si otet de mere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img