marți, 19 martie, 2024

Dieta Pesco-Mediteraneana si postul intermitent, un duo esential pentru sanatatea inimii

Distribuie:

Publicat:

În urma unui studiu s-a descoperit că dieta Pesco-Mediteraneană și postul intermitent ne țin departe de bolile cardiovasculare.

 

Un studiu recent indică faptul că dieta Pesco-Mediteraneană, combinată cu postul intermitent, poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Dieta implică consumul de legume verrzi, nuci, cereale integrale, ulei de măsline extra-virgin și pește sau fructe de mare. De asemenea, limitează cantitatea de carne roșie, produse lactate și ouă. Bolile de inimă sunt cel mai frecvent întâlnite, dar și cea mai comună cauză de deces.

Dieta este unul dintre factorii care determină sănătatea inimii. Un studiu recent publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie indică faptul că o dietă, în special dieta Pesco-Mediteraneană, combinată cu postul intermitent scad riscul de apariție a bolilor de inimă. Bolile de inimă se numără în top-ul cauzelor de deces în întreaga lume.

Dieta Pesco-Mediteraneană, ideală pentru sănătatea inimii

Dieta Pesco-Mediteraneană este bogată în legume verzi, nuci, cereale integrale, ulei de măsline extra-virgin, pește și fructe de mare. Această dietă limitează cantitățile de produse lactate și ouă pe care le consumăm în mod obișnuit. Cercetările au asociat această dietă cu un risc scăzut de apariție a bolilor de inimă, diabet, declin cognitiv, depresie și anumite tipuri de cancer, iar asta pentru că se pune accentul pe colesterolul bun HDL și scăderea colesterolului rău LDL.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img