vineri, 26 aprilie, 2024

Dieta recomandata de nutritionisti: Mentine sanatatea inimii si nu presupune sa te infometezi

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cele mai recomandate stiluri alimentare, datorită beneficiilor pentru sănătate pe care le are, dieta mediteraneeană este și ușor de adoptat, mai ales pentru că permite consumul de pâine, dar și de vin.

Dieta mediteraneeană se bazează pe patru reguli, care nu includ număratul caloriilor:

Prima regulă este că grăsimile mai puțin sănătoase și cele nocive trebuie înlocuite cu cele sănătoase pentru inimă. Concret, în loc de margarină, unt, untură se va folosi în salate și la gătit ulei de măsline (cam două linguri pe zi de persoană).

A doua regulă este că se va reduce aproape de zero consumul de carne roșie, adică este permis cel mult de două ori pe lună. În loc de carne roșie, se va consuma carne fără piele de la păsări de curte, precum și pește (maxim trei porții de carne pe săptămână, a câte 100g, și trei de pește).

A treia regulă este că zahărul se va reduce aproape de zero, iar pentru a potoli pofta de dulce se vor consuma fructe proaspete (2-4 pe zi).

A patra regulă este că nu se va consuma deloc făină albă – pâine albă, paste albe, produse de patiserie etc. -, ci doar făină și produse integrale (maxim patru felii de pâine pe zi).

1. Dieta mediteraneeană pune accentul pe mâncarea sezonieră

Alimentele de sezon sunt vedetele dietei mediteraneene. Așadar, încearcă să eviți produsele semipreparate și congelate de prin supermarketuri și, în schimb, mergi la piață și cumpără legume și fructe de sezon, recomandă doc.ro. Fă-ți cel puțin o dată pe zi o salată din legume crude (roșii, ardei, castraveți, ceapă verde etc.) sau legume la grătar (dovlecei, vinete, ciuperci etc.), în funcție de gusturi, pe care o asezonezi cu puțină brânză și cu ulei de măsline, de exemplu, alături de o felie de pâine integrală.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img