miercuri, 24 aprilie, 2024

Dieta Rina, care este urmata de zeci de mii de femei, desfiintata de un medic: ”E o prostie, nici macar nu are o baza stiintifica!”

Distribuie:

Publicat:

Femeile de toate varstele sunt preocupate de frumusete, motiv pentru care fac eforturi sustinute pentru a se mentine in forma. Tocmai de aceea, multe dintre ele apeleaza la diete, intre care Rina, insa aceasta nu este deloc benefica pentru organism. 

Mai exact, dr. Simona Tivadar, medic specialist in boli de nutritie si diabet, a atras atentia asupra faptului ca dieta Rina nu are nicio baza stiintifica. 

”Rina e o prostie, nici macar nu are o baza stiintifica. E o prostie incaltata fara nici un fel de logica si de chimie. Atkins, Dukan sunt diete care au o chimie corecta la baza, adica reducerea carbohidratilor si cresterea cantitatii de proteine, ca sa nu ne consumam din masa musculara. Dieta Atkins este o dieta nerestrictiva din punct de vedere al cantitatii de mancare, dar foarte restrictiva ca si compozitie, de aceea poate fi folosita pe perioade limitate. Dieta Dukan este o dieta cu grasimi putine, dar cu aceeasi chimie: glucide putine, proteine mai multe si care poate fi tinuta mai mult decat Atkins, dar tot pe o perioada limitata.

Dieta MILITARA te scapa de CINCI kilograme in doar TREI zile. Este ideala pentru a scapa de grasimea de dupa Sarbatori

Nu exista nici un fel de regim care poate fi prescris tuturor oamenilor. In primul rand, atunci cand faci o cura de slabire cuiva, trebuie sa identifici comportamentul alimentar al acelei persoane si sa-i atragi apoi atentia: uite asta nu mai poti sa faci niciodata pentru ca te ingrasi, asta nu mai poti sa faci niciodata pentru ca te imbolnavesti. Dupa ce ai identificat ce e gresit in comportamentul  lui alimentar (de obicei ceea ce pacientul ignora: de multe ori pacientii vin si spun „stiu ca asta fac gresit”, dar, de fapt, nu aceea e cea mai mare greseala pe care o face, ci altele, pe care nici macar nu le sesizeaza), trebuie sa stabilesti o strategie si abia apoi pacientul poate sa inceapa o cura de slabire.”, a explicat dr. Simona Tivadar, in cadrul unui interviu pentru Life. 

De asemenea, ea atras atentia ca oamenii ar trebui sa se ingrijoreze atunci cand nu mai intra in hainele pe care le au: ” Hainele pe care le purtam sunt masura corecta a greutatii pe care ar trebui sa nu o depasim. Acum, sigur, daca ti-ai luat haine pentru 200 de kilograme si alea incep sa te stranga, trebuia sa te panichezi mai demult. In general, masura este haina. Hainele din sezoanele trecute, de acum 10 ani.”, a mai spus ea. 

Dieta Rina este un regim ce promite ca te scapa de aproximativ 20 de kilograme in trei luni. A fost inventata de un medic sportiv care sustine ca ajuta si la ameliorarea unor probleme de sanatate. 

Deoarece este axata pe disociere, digestia pe parcursul dietei va fi usoara, deoarece stomacul primeste numai un singur tip de mancare. Regimul incepe cu ziua proteinelor si se termina cu ziua vitaminelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img