joi, 28 martie, 2024

Dieta va da rezultate dacă vei ține cont de aceste sfaturi de la Cori Grămescu

Distribuie:

Publicat:

De multe ori, atunci când ținem diete de slăbit, observăm că, după un anumit timp, acestea nu mai dau rezultate. Specialiștii spun că așteptările noastre pot fi prea mari de la anumite regimuri, fie nu ținem cont de indicațiile nutriționiștilor sau antrenorilor sportivi.

Faptul că ne înfometăm și așteptăm să slăbim multe kilograme, poate da rezultate până la un anumit moment. Însă nu de fiecare dată va funcționa.

”Când începi un procesul de slăbire, trebuie să te setezi psihic pentru ce urmează şi să ai totul foarte bine planificat. Meniul, antrenamentele, orele de odihnă şi felul în care programul tău zilnic este organizat, totul te ajută să rămâi disciplinată”, scrie nutriționista Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.

Sfaturi pentru o slăbire eficientă

Dacă cerem sfaturi în legătură cu diverse diete sau proceduri de slăbit, nu vom duce lipsă de acestea. Sunt multe persoane, unele avizate, altele nu, care ni le vor oferi cu generozitate. În plus, internetul abundă de tot felul de programe de slăbit. Informația există.  Dar de unde începi?

Nutriționistul Corina Grămescu ne dă patru sfaturi care ne ajută să ne punem la punct strategia pentru slăbit.

1️. Setează-ţi priorităţile! Învaţă să te pui pe primul loc. Trebuie să simţi, în primul rând, că tot ceea ce faci, faci pentru tine, că să te simţi bine în pielea ta. Învaţă să refuzi politicos prăjiturile, îngheţatele şi momelile prietenilor sau rudelor, atunci când te afli în oraş. Nimeni nu se vă supăra pe tine că vrei să arăţi bine.

2️ Cât trebuie să dureze? Practic, toată viaţa trebuie să fii atentă la ce mănânci, că să arăţi cum îţi doreşți. Pentru început, realizează că trebuie să îţi planifici dieta pe minimum trei luni de acum încolo. Nu te aştepta să slăbeşți 20kg într-o lună. Este fizic imposibil să slăbeşți atâtea kilograme în mod sănătos şi într-un timp atât de scurt.

3️. Stabileşte-ţi obiective realizabile! Numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos, rochiţele în care vrei să încapi, costumul de baie în care vrei să umbli pe plajă nestingherită. Toate trebuie să fie obiective realizabile. Începutul este, de cele mai multe ori, uşor. Eşți foarte hotărâtă şi motivată. Cel mai greu este când deja începi să vezi rezultate, dar totuşi ţi se pare că mai ai foarte mult până să atingi obiectivul tău.

4. Jurnal de dietă şi antrenament. Notează-ţi zilnic, într-un jurnal, ce mănânci şi în ce cantităţi. Scrie, de asemenea, ce tip de antrenament ai efectuat în fiecare zi, fie că este vorba de mers alert 30 minute, o oră la sală sau că ai înotat 20 de bazine. În felul acesta, îţi poţi urmări evoluţia şi poţi vedea, de la o zi la alta, cum te-ai educat ”în ale stilului de viață sănătos”.

Astfel, dacă veți ține cont de aceste sfaturi dietele vor începe să dea roade sau cel puțin veți înțelegi cum funcțioenază acestea.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img