joi, 25 aprilie, 2024

DIICOT a descins in sala de judecata! Mai multi suspecti au fost ARESTATI desi se aflau in plin proces de judecata

Distribuie:

Publicat:

Situatie inedita in aceasta dimineata! DIICOT Caras Severin a descins intr-o sala de judecata, unde se judecau dosare de insolventa. De acolo au fost ridicati 7 suspecti, printre care un avocat, un executor judecatoresc si mai multi administratori judiciari. Iar lista acuzatiilor este lunga: constituirea de grup infractional, abuz in serviciu, delapidare, spalare de bani, sustragere de sub sechestru, santaj, inselaciune si distrugere.
Potrivit procurorilor, mandatele au fost emise dupa extinderea cercetarilor in dosarul devalizarii statiunii Baile Herculane.

“Ca urmare a indisponibilizarii de catre DIICOT a mai multor imobile in speta Hercules Baile Herculane, Gavrilescu Alexandru demareaza un circuit infractional menit sa duca la scoaterea imobilelor de sub sechestrul aplicat de DIICOT si insusirea acestora, in cadrul unor proceduri de executare silita, in care a beneficiat de coniventa executorului judecatoresc Brad Gheorghe”, potrivit unui comunicat remis stiripesurse.ro.

Devalizarea complexului Baile Herculane a ajuns in vizorul DIICOT la inceputul anului trecut. La acea vreme, procurorii DIICOT au efectuat mai multe perchezitii, iar dosarul viza 22 de suspecti, printre care si fostul deputat PSD Iosif Armas. Ancheta viza savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si complicitate la delapidare, bancruta frauduloasa si complicitate la bancruta frauduloasa, abuz in serviciu. Prejudiciul total s-ar ridica la suma de 30 de milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img