vineri, 19 aprilie, 2024

DIICOT, precizari de ULTIM MOMENT despre dosarul arhivei SIPA

Distribuie:

Publicat:

Daniel Horodniceanu, procurorul sef al DIICOT, a declarat joi dimineata ca s-au facut mai multe acte procedurale in dosarul Arhivei SIPA.

Seful DIICOT a dezvaluit ca au fost intrumentate mai multe probe in dosar si au fost audiate “10-12 persoane”.

Procurorii DIICOT au inceput in luna iunie urmarirea penala in rem, in dosarul privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de detinere fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat si neglijenta. Cercetarile au fost demarate ca urmare a unei plangeri pe care a depus-o judecatorul Cristi Danilet.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, anunta, la inceputul lunii august, ca a transmis procurorilor DIICOT documente privind arhiva SIPA, precizand ca din acte ar fi fost copiate 3.000 de pagini, iar la documente au avut acces persoane care nu detineau certificate ORNISS.

Daniel Horodniceanu s-a referit si la propunerile de modificare a legilor Justitiei. Potrivit acestuia, procurorii DIICOT sunt de acord cu o parte dintre propuneri, dar si resping o serie de prevederi.

Intrebat despre scandalul dintre DNA si Inspectia Judiciara, seful DIICOT a raspuns: “Nu as vrea sa ma pronunt. Sisemul judiciar nu are nevoie de un nou scandal si daca putem sa punem lemne pe acest foc ar fi bine.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img