vineri, 29 martie, 2024

Dimitri De Conde, directorul tehnic Genk: ‘Ianis a avut dificultati sa accepte situatia in care era pus la noi. Ne-ar fi placut sa fie diferit’

Distribuie:

Publicat:

Dimitri De Conde, directorul tehnic al campioanei Belgiei, Genk, a explicat motivul din cauza căruia Ianis Hagi nu a reușit să se impună în primul 11 al grupării belgiene și de ce a fost împrumutat în Scoția, la formația pregătită de Steven Gerrard, Glasgow, potrivit Mediafax.

"E adevărat că Hagi nu a îndeplinit imediat rolul creativ pe care îl aveam noi în minte. Este evident că ne-ar fi plăcut să fie diferit, dar nu este vina jucătorului. Ianis, care are un nume în țara sa datorită tatălui său (n.red. -Hagi), a avut dificultăți să accepte situația în care era pus la noi (n.red. – rezervă).

A luptat pentru un loc din poziția de rezervă. Înțelegem asta, dar nu a fost suficient la nivel sportiv pentru a primi mai multe minute, pentru a-i asigura un loc de titular. Ei bine, acum trebuie să fim sinceri. E mai bine să fie împrumutați astfel de jucători. Este vorba de respect. Sper că va juca mai multe minute în Scoția", a spus Dimitri De Conde, conform site-ului https://www.voetbalbelgie.be/.

Ianis Hagi a ajuns la Glasgow Rangers sub formă de împrumut, până la finalul sezonului, și a și debutat la gruparea scoțiană. În remiza albă obținută de echipa pregătită de Gerrard, internaționalul român a intrat pe teren în minutul 77, în locul lui Scott Arfield.

Glasgow Rangers este cea de-a patra echipă la are evoluaează Ianis Hagi, după Viitorul (România), Fiorentina (Italia) și Genk (Belgia). La Genk, mijlocașul în vârstă de 21 de ani a jucat doar 718 minute în acest sezon, a mrcat trei goluri și a oferit patru pase decisive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img