vineri, 29 martie, 2024

Din gura unui student tocmai a fost scos cel mai lung dinte vazut vreodata

Distribuie:

Publicat:

Cel mai lung dinte din lume! Un student la inginerie de 20 de ani din Madhya Pradesh, India, a avut recent parte de experienta vietii lui la dentist (da, această propoziție nu este o exagerare). Pawan Bhavsar suferea de dureri maxime ale maxilarului, umflături ale gingiilor, așa că a făcut o vizită unui dentist din districtul Khargone.

După o inspecție mai atentă, dr. Saurabh Srivastava a decis să extragă doi dinți care erau cauza principală a problemei. Nimic nu părea iesit din comun până când doctorul Srivastava a scos al doilea dinte.

Cel mai lung dinte din lume!

La aproximativ 3,89 centimetri (1,53 inci), se crede că dintele extras pe 29 februarie a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cel mai mare dinte din lume. Recordul este deținut în prezent de Mijo Vodopija, din Croația, al cărui dinte de 3,72 centimetri lungime (1,46 inci) a fost îndepărtat în 2018 de dr. Max Lukas la o clinică din Germania.

Pentru comparație, cei doi dinți frontali ai oamenilor sunt în medie în jur de 2,25 centimetri (0,89 inci), cu aproximativ 1,63 centimetri (0,64 inci) mai puțin decât extractia recentă a Dr. Srivatava.

Dupa extracție, Pawan s-a recuperat completă și nu mai suferă de probleme orale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img