vineri, 26 aprilie, 2024

Director general al Visa: ‘Romanii s-au concentrat mai mult pe utilizarea platii cu cardul de debit’

Distribuie:

Publicat:

 

Românii s-au concentrat, în această perioadă, mai mult pe utilizarea plăţii cu cardul de debit şi mai puţin către cardurile de credit, a declarat, miercuri, Cătălin Creţu, director general al Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, într-o conferinţă de specialitate, potrivit Agerpres.

 

"Cred că acest domeniu, al plăţilor electronice, este cel mai în măsură să nu lase această criză să treacă nefructificată. Asistăm la nişte accelerări şi la nişte schimbări de comportament majore în cadrul domeniului. În primul rând, aş vrea să menţionez că domeniul şi-a demonstrat încă o dată rezilienţa la şoc. Dacă în multe domenii asistăm la creşteri şi încercăm să ne dăm seama în ce măsură descreşte volumul, valorile, perfomanţa, acest domeniu continuă să crească şi continuă să aibă creşteri de două cifre. Ce am observat este că în această perioadă românii s-au concentrat mai mult spre utilizarea plăţii cu cardul de debit. Dacă în primul trimestru observam o creştere a valorii plăţilor cu cardurile de debit de 27%, respectiv 8% creştere pe cardurile de credit, vorbesc despre toate cardurile din România, conform datelor de la BNR, în al doilea trimestru deja se observă o scădere a creşterii, dar rămâne creştere, valoarea plăţilor cu cardurile de debit a crescut cu 13% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut, în timp ce pe cardurile de credit s-a văzut o scădere de 13%. Deci, este clar că în momentul pandemiei oamenii s-au îndreptat către a-şi folosi banii proprii şi mai puţin banii împrumutaţi", a spus Cătălin Creţu, la "FinConf Romania", eveniment online organizat de BusinessMark .

De asemenea, s-a observat o orientare spre plăţile realizate în ţară.

În plus, a avut loc "o explozie" a comerţului electronic. Cătălin Creţu a precizat că în Europa se observă creşteri semnificative în 14 ţări, de 20% în ceea ce priveşte tranzacţiile online, iar România se află pe primul loc, cu o creştere de 60% a plăţilor online.

"Patru din 10 utilizatori au folosit pentru prima oară plata cu cardul în online în această perioadă, Deci, vedem nu numai o accelerare, dar vedem în principal intrarea în această zonă a multora care nu au făcut plăţi online", a subliniat Cătălin Creţu.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img