vineri, 26 aprilie, 2024

Director UniCredit: ‘Bancile europene sunt mici comparativ cu rivalele din SUA, iar conditiile pentru fuziuni transfrontaliere in Europa sunt inadecvate’

Distribuie:

Publicat:

Băncile europene sunt prea mici comparativ cu rivalele din SUA, dar încă nu sunt adecvate condiţiile pentru fuziuni transfrontaliere în Europa, a afirmat luni Francesco Giordano, co-director operaţional al UniCredit SpA, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

"Credem că există loc pentru creştere în spaţiul bancar european şi credem că băncile europene au o dimensiune mai mică faţă de cele din SUA", a susţinut Francesco Giordano, la un eveniment dedicat consolidării bancare, desfăşurat în Londra.

"Totuşi, în acest moment, condiţiile pentru fuziunile din UE nu sunt adecvate. Nu sunt instrucţiuni din partea autorităţilor de reglementare, aşteptările privind capitalul nu au o vizibilitate suficientă şi există incertitudini în mediul politic", a adăugat oficialul UniCredit.

Directorul general al UniCredit SpA, Jean Pierre Mustier, este interesat de achiziţii şi fuziuni internaţionale şi nu analizează doar tranzacţii în Franţa, ci şi în Spania şi Marea Britanie, a afirmat luna trecută Alessandro Mazzucco, preşedintele fundaţiei bancare Cariverona, care deţine 1,8% din cel mai mare grup bancar din Italia.

"Sunt destul de sigur că vrea să facă un anume tip de afaceri … nu doar în Franţa, ci şi în Spania şi Marea Britanie", a declarat Alessandro Mazzucco, la o conferinţă pe teme bancare.

În decembrie, Mustier a declarat pentru Euromoney că nu vede nicio fuziune cu altă bancă până la finalul lui 2021. Mustier a spus că nu poate avea loc "o evoluţie non-organică a grupului în următorii trei-patru ani". Potrivit directorului general de la UniCredit, "în contextul actual este dificil să se întâmple ceva în Europa", însă a adăugat că, "pe termen mediu, Europa va avea bănci mai mari. Germania va avea bănci mai mari".

De mai multe ori în ultimii ani, de când francezul Jean Pierre Mustier a fost numit la conducerea UniCredit în 2016, au fost zvonuri cu privire la o posibilă fuziune între UniCredit şi banca franceză Société Générale, la care Mustier a fost director general adjunct.

Grupul bancar este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img