marți, 23 aprilie, 2024

Directorul financiar al lui Bill Gates acuzat de remarci rasiste

Distribuie:

Publicat:

Directorul financiar al lui Bill Gates i-a spus unei angajate de culoare că „vine din ghetou” și că „negrii nu pot vota”

Michael Larson, director financiar al lui Bill Gates, este acuzat că a făcut remarci sexiste și rasiste la adresa angajaților companiei Cascade Investment, deținută de Gates și administrată de Larson. Foști angajați au declarat pentru The New York Times că Michael Larson le arăta colegilor fotografii cu femei goale, își caracteriza colegele de sex feminin în funcție de cât de atractive erau și a impus „o cultură a fricii” la locul de muncă.

Mai multe surse spun că Larson le spunea angajaților că sunt „proști” și cataloga munca loc ca fiind „un gunoi”.

Într-o declarație pentru New York Times, Larson a spus că „acum mulți ani, la începutul carierei mele, foloseam un limbaj mai dur, pe care astăzi nu l-aș mai folosi. Regret acea perioadă, dar am lucrat intens pentru a mă schimba”.

Sursele spun că Larson a făcut comentarii rasiste la adresa unei angajate de culoare, Stacy Ybarra. După ce i-a femeia i-a spus că a mers la vot înainte de a ajunge la muncă, Larson i-a răspuns: „Dar tu locuiești într-un ghetou și toată lumea știe că negrii nu au drept de vot”.

Larson respinge acuzațiile legate de rasism și „o parte” dintre cele legate de un comportament necorespunzător.

„De-a lungul carierei, Larson a condus peste 380 de angajați și au existat mai puțin de cinci plângeri împotriva lui”, spune purtătorul lui de cuvânt Chris Giglio.

Cascade Investment a demarat o anchetă internă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img