sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Directorul general al Nissan, Hiroto Saikawa, va demisiona, in urma scandalului platilor necuvenite pe care le-a incasat

Distribuie:

Publicat:

Directorul general al Nissan, Hiroto Saikawa, va demisiona săptămâna viitoare, ca urmare a scandalului plăților necuvenite pe care le-a încasat, relatează MEDIAFAX.

Anunțul a fost făcut după înâlnirea de luni a consiliului de administrație al companiei, care i-a cerut lui Saikawa să demisioneze.

Anterior, Saikawa a declarat presei japoneze că este dornic să predea ștafeta, întrebat fiind în privința demisiei.

Președintele consiliului de administrație, Yasushi Kimura, a declarat reporterilor că Saikawa va renunța la funcție pe 16 septembrie. "După discuția consiliului de administrație, comitetul i-a cerut domnului Saikawa să renunțe la poziția de director executiv. Domnul Saikawa a acceptat acest lucru", a spus Kimura.

Nissan speră să găsească un înlocuitor până la sfârșitul lunii viitoare. COO Yasuhiro Yamauchi va prelua temporar funcția.

Șeful Nissan a admis că a primit sume prea mari de bani în cadrul schemei de compensații a companiei, dar a respins ideea unei infracțiuni.

El este acuzat că a primit în 2013 sute de mii de dolari drept plăți suplimentare, în acțiuni.

Aceasta este cel mai recent scandal dintr-o serie care afectează producătorul japonez de automobile și care privesc plățile făcute către managerii de top.

Saikawa a fost acuzat că și-a sporit în mod necorespunzător compensația în 2013 cu 47 de milioane de yeni (440.572 dolari). Saikawa a întârziat plata bonusului cu o săptămână, pentru a beneficia de o creștere a valorii acțiunilor companiei.

Arestarea fostului șef al Nissan Carlos Ghosn, arhitectul parteneriatului Nissan-Renault, a fost făcută pe baza unor acuzații asemănătoare. Ghosn spune că arestarea sa în Japonia a fost rezultatul unei „complot și a unei trădări”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img