vineri, 29 martie, 2024

Directorul IATA: ‘Transportul aerian de pasageri va reveni la nivelul anterior crizei în 2023’

Distribuie:

Publicat:

Directorul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), Willie Walsh, a declarat luni că traficul aerian de pasageri îşi revine mai rapid decât se preconiza iar, pe ansamblu, industria ar urma să revină în 2023 la numărul de pasageri anterior pandemiei, cu un an mai repede decât se estima, transmite Reuters.

Relaxarea restricţiilor care au avut legătură cu Covid-19 la nivel mondial a eliberat cererea pentru călătoriile cu avionul, care a fost blocată timp de doi ani ca urmare a deciziei guvernelor de a închide graniţele, ceea ce a dus la creşterea explozivă a numărului de zboruri.

Willie Walsh a spus că perspectiva pe termen scurt rămâne una pozitivă, chiar dacă industria aviaţiei se confruntă cu noi provocări precum preţul ridicat al petrolului, inflaţia şi deficitul de mâna de lucru.

"Vedem cifre foarte solide privind rezervările. Toţi directorii de companii vorbesc de o cerere bună pentru călătorii pe termen scurt dar şi pentru restul perioadei anului", a declarat Willie Walsh, la o conferinţă organizată la Riad, potrivit Agerpres.ro.

Multe regiuni ale globului sunt aşteptate să înregistreze performanţe mai bune în acest an, chiar dacă Willie Walsh a avertizat că nu se aşteaptă la o revenire rapidă în ceea ce priveşte regiunea Asia-Pacific, citând restricţiile impuse de China care continuă politica sa de toleranţă zero faţă de Covid. Dar, pe ansamblu, având în vedere creşterea accelerat a traficului de pasageri, directorul IATA se aşteaptă ca anul viitor industria să revină la nivelul la care era înaintea pandemiei, graţie unei veri puternice în 2023.

"Nu cred că ar trebui să ignorăm faptul că vedem o revenire puternică şi cred că revenirea va lua avânt în restul anului şi în 2023", a spus Willie Walsh.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img