News Flash:

Directorul Medical de la Spitalul judetean de Urgenta VASLUI a demisionat

4 Martie 2015
2853 Vizualizari | 0 Comentarii
Luni, 2 martie, s-a organizat sedinta la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde au participat atat cadrele sanitare, cat si conducerea unitatii, dar si mai marii Consiliului Judetean Vaslui.


Cadrele medicale si-au spus ofurile si nevoile legate de sistemul medical vasluian. Directorul medical al unitatii Spitalului Judetean de Urgenta, Lelia CROITORU, si-a anuntat demisia in toiul sedintei.Mai multi medici au afirmat faptul ca in ultimele zile, in aceasta unitate se lucreaza sub o tensiune greu de imaginat, iar toate acestea au inceput odata cu retinerea si arestarea celor doua doctorite de pe sectia de Ginecologie a spitalului, care luau mita, efectuau avorturi ilegale si faceau chiar si internari fictive.

 “Onoarea mi se pare un motiv suficient pentru demisia mea. Este tot ceea ce pot spune in acest moment”, a declarat medicul Lelia Croitoru.

Conducerea unitatii medicale de urgenta Vaslui a afirmat faptul ca se cauta o solutie imediata in remedierea problemei.
 “Toata activitatea noastra trebuie sa se desfasoare astfel incat pacientii sa nu aiba de suferit. Pentru moment, doamna doctor se afla in perioada de preaviz. Vom vedea ce solutii gasim pentru rezolvarea situatiei si pentru ca activitatea din spital sa se desfasoare la parametrii normali”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Reamintim faptul ca Spitalul de Urgenta Vaslui este cea mai mare unitate sanitara din intregul judet Vaslui, iar aceasta se afla in subordinea Consiliului Judetean. Dupa cazul celor doua doctorite, procurorii DNA au extins ancheta in intregul Spital Judetean, descoperind o sumedenie de nereguli. Procurorii anticoruptie au verificat contractele de achizitii, precum si cele incheiate cu clinicile private pentru prestarea diferitor servicii medicale. De altfel, la perchezitionarea vestiarelor in care, teoretic, medicii si asistentele ar trebui sa-si tina hainele de schimb, au fost gasite sute de produse farmaceutice si asta numai de la cei strict vizati de cercetari, respectiv trei medici si asistentele lor. Medicamentele, de la antibiotice pana la calmante, au fost ridicate si inventariate la sediul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), in prezenta managerului Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder.

Dupa aceasta actiunea procurorilor, medicii vasluieni s-au aratat nemultumiti, acestia afirmand ca majoritatea medicamentelor pe care le detineau in dulapurile personale erau achizitionate din banii proprii. Fostul director medical, Lelia CROITORU, i-a indemnat in urma cu doua saptamani pe toti colegii din unitatea spitaliceasca sa distruga fiecare material sanitar sau medicament pe care nu il pot justifica, insa acestia nu au dorit sa ia in calcul indemnul prietenos al domniei sale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0897 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038297 (s)