vineri, 29 martie, 2024

Directorul Seminarului Teologic Husi, preotul Zagan, a uitat canoanele bisericesti. Individul isi bate joc de banii contribuabililor. VEZI DETALII – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Plecand de la principiul “Sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa!”, vi-l prezentam pe Andrei Zagan, controversatul director al Seminarului Teologic Liceal “Sfantul Ioan Gura de Aur“ Husi. Se stie despre acest preot ca este un protejat al si mai controversatului Preasfintit Corneliu Barladeanu – episcop al Husilor.

Conform surselor noastre, prosperul preot husean Andrei Zagan a primit in dar functia de director al liceului, dar si parohia de la Biserica “Sfantul Nicolae” din municipiul Vaslui, doar pentru faptul ca asculta si indeplineste cu strictete ordinele venite de la PS Corneliu. Zagan, aghiotantul Episcopului Barladeanu, si-a construit un adevarat palat din banii enoriasilor. Cladirea impozanta, denumita “Casa Parohiala”, se afla chiar in curtea bisericii la care a fost pus Zagan sa slujeasca. Trimis acolo de afaceristul sef Barladeanu, Andrei Zagan a primit ordine precise. Cum iubitul sau episcop il are la inima, Zagan taie si spanzura in parohie. Si nimeni nu ii spune nimic.

Surse din cadrul Episcopiei Husi sustin ca palatul ridicat de Zagan a costat peste 120.000 de euro, iar constructia a fost finalizata cu banii donati de enoriasi. Mai mult, Zagan a primit si o donatie, in valoare de 60.000 de euro, de la niste oameni de afaceri din parohie.

Pe langa faptul ca isi face datoria de slujitor al Domnului, acesta isi va face si datoria de a avea grija de trupurile celor decedati, intrucat pune pe picioare o firma de pompe funebre, pentru a detine monopolul.
Preotul Andrei Zagan este un protejat al Episcopului Corneliu Barladeanu. Inca din adolescenta, el ii cara geanta Preasfintitului, iar acum este ca si o umbra a acestuia. Intre cei doi exista o stransa relatie, iar Zagan cotizeaza din greu la protectorul sau iubit. O parte din profit se duce la episcopie, iar in schimb are asigurata protectia si dragostea lui Barladeanu.

Construieste un magazin de pompe funebre in poarta spitalului

Zagan lucreaza din greu pentru deschiderea unei afaceri. Este vorba despre o firma de pompe funebre care va functiona chiar in poarta Spitalului de Urgenta din Vaslui. Asa s-a gandit “milostivul” Zagan sa vina in ajutorul credinciosilor! Astfel, acestia nu trebuie sa mai umble prin tot orasul dupa toate cele de trebuinta ca sa scoata un mort de la spital. Gasesc tot ce e nevoie pentru o inmormantarea crestineasca la iesirea din unitatea spitaliceasca. O afacere care, de la bun inceput, se anunta a fi una mai mult decat profitabila.

A cumparat un teren de 500 de metri patrati, vizavi de spital, pentru care a platit 75.000 de euro, adica 150 de euro pentru un metru. Acum ridica o cladire, investitie estimata la aproximativ 50.000 de euro. Vorbim de aproape 140.000 de euro, bani gheata. O suma detinuta de un preot care pozeaza intr-un om cu trai modest. Gurile rele spun ca o mare parte din bani ar fi primit-o chiar de la Corneliu Barladeanu, afaceristul suprem de la Episcopia Husilor.

Credinciosii din judetul Vaslui se confrunta frecvent cu tot feluri de scandaluri, personaj principal fiind BOR, mai precis episcopul Corneliu Barladeanu. Acesta permite sau dicteaza, dupa bunul plac, mutarea unor preoti de la o parohie la alta, pe motiv ca respectivii slujitori nu platesc darile catre Biserica. Mai exact, o serie de biruri aberante impuse de Episcopia Husilor. Credinciosii s-au revoltat si au facut scandal in biserica in momentul in care s-au trezit cu alti preoti. Unul dintre ei a rupt tacerea si a facut dezvaluiri despre spagile pe care le cer mai marii bisericii: “Din cauza banului, de asta. Am niste datorii de dat la Protoierie, datorii care vin din plasele pe care ni le-au dat: carti, mai multe, pe care noi nu le-am vandut, nu le-a cumparat nimeni, dar de platit trebuie sa le platim. 20.000 de euro i s-au cerut tatalui meu ca sa nu-l scoata la pensie. I-a zis protopopul: «Du-te si da-i episcopului 20.000 de euro si te lasa acolo pana mori»”. Datoria preotului se ridica la 24.000 de lei. Si alti colegi ai sai au de dat bani catre Episcopia Husilor pentru ca nu au reusit sa vanda carti, calendare sau alte obiecte de cult.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img