News Flash:

Disidentul chinez Liu Xiaobo a murit. In 2010 primise Premiul Nobel pentru Pace

13 Iulie 2017
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 disidentul chinez liu xiaobo a murit in 2010 primise premiul nobel pentru pace 464166
Disidentul chinez Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 2010, a murit, au anuntat joi autoritatile locale, potrivit AFP si Reuters. Miercuri, spitalul in care Liu Xiaobo era internat a anuntat ca acesta a suferit o insuficienta respiratorie si este 'pe moarte'. 


Disidentul era tratat de cancer de ficat in faza terminala. 

Familia disidentului a fost informata cu privire la starea lui de sanatate, dar a refuzat intubarea si trecerea lui pe respiratie artificiala, a sustinut miercuri spitalul. Opozantul de 61 de ani a fost eliberat conditionat si spitalizat dupa ce a fost diagnosticat in mai cu un cancer de ficat in faza terminala. Inainte de aceasta, el a stat opt ani in detentie, condamnat pentru 'subversiune'. 


Beijingul s-a opus plecarii sale in strainatate pentru tratament si a afirmat ca starea lui interzice orice deplasare, contrar a ceea ce spusesera doi medici occidentali care au primit permisiunea de a-l vizita. Liu Xiaobo este primul laureat al Premiului Nobel pentru Pace care moare privat de libertate, dupa pacifistul german Carl von Ossietzky, decedat in 1938 intr-un spital in timp ce era inchis de nazisti.

liu xiaobo premiului nobel pace beijingul tratament premiului nobel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0949 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037567 (s)