joi, 28 martie, 2024

Dispare un document pe care toti romanii il au in casa!

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Fondurilor Europene a anuntat ca Executivul lucreaza la un act normativ prin care administratia publica centrala sa nu mai aiba dreptul sa solicite copii legalizate de la cetateni. Masura este parte a unui pachet legislativ prin care se vor elimina mai multe acte cerute cetatenilor de catre autoritati. Printre acestea si desfiintarea copiei legalizate, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care a acordat un interviu pentru republica.ro.

Vezi si Raport DEVASTATOR: Sorin Grindeanu, acuzat de prejudiciu de milioane de euro

“Problema e ca daca vrei sa desfiintezi o hartie care nu are o baza legala, nu stii cum sa o desfiintezi. Si atunci, acest pachet are o ordonanta de urgenta, are un HG care modifica alte HG-uri, de pilda, desfiinteaza copia legalizata. Si mai are un memorandum prin care Guvernul cere institutiilor subordonate si, atentie, nu vorbim de primarii, vorbim doar de administratia centrala, sa faca anumite lucruri. Sa desfiinteze copia legalizata, sa isi uneasca bazele de date, le dam niste termene”, a spus Ghinea.

In urma acu aproape trei luni, guvernul Ciolos si-a propus sa elimine birocratia din Romania, fapt pentru care a creat celebra de acum ”Comisie de taiat hartii”, care are rolul de a centraliza ideile romanilor in privinta eficientizarii institutiilor statului.

Consilierul de stat Cristian Ghinea, unul dintre cei care s-a ocupat de Comisia de taiat hartii, spunea atunci ca primele documente care ar putea sa dispara sunt dosarul cu sina, timbrul fiscal de la Posta, certificatul de nastere si cazierul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img