vineri, 19 aprilie, 2024

Dmitri Peskov: Numarul mic al tarilor de pe lista statelor neprietenoase demonstreaza disponibilitatea Rusiei pentru dialog

Distribuie:

Publicat:

Numărul mic al țărilor de pe lista statelor străine neprietenoase demonstrează disponibilitatea Rusiei pentru dialog, a comentat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Izvestia.

”În mod constant, Moscova subliniază disponibilitatea pentru dialog”, a spus el, răspunzând unei întrebări legate de alegerea țărilor pentru respectiva listă.

Anterior, prim vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Internaționale, senatorul Vladimir Djabarov, nu a exclus posibilitatea ca, în cazul continuării politicii anti-ruse, Moscova ar putea extinde lista statelor neprietenoase.

În opinia lui Djabarov, apariția listei țărilor neprietenoase la adresa Rusiei va modifica politica externă a Moscovei în privința statelor de pe lista respectivă. În plus, senatorul s-a declarat convins că astfel de măsuri ”vor răci capetele înfierbântate” ce acuză tot timpul Rusia de tot și de toate.

Prim vicepreședintele Comitetului pentru Apărare, Aleksandr Șerin, a afirmat, la rândul său, că inițiativa privind întocmirea listei țărilor neprietenoase cu Rusia este o măsură pe care Kremlinul a fost nevoit să o ia. Potrivit aprecierilor sale, această decizie are legătură cu politica anti-rusă agresivă promovată de unele țări. În acelși timp, Șerin și-a exprimat speranța îmbunătățirii relațiilor Rusiei cu țările indicate.

Respectiva listă a țărilor neprietenoase a fost aprobată de Guvernul Rusiei pe 14 mai. Conform textului acestui document, pe listă au intrat doar două state – Cehia și Statele Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img