vineri, 29 martie, 2024

DNA a inceput ASALTUL! Val de primari trimisi in judecata

Distribuie:

Publicat:

Directia Nationala Anticoruptie ia cu asalt primariile din intreaga tara. Sase primari din judetele SuceavaVranceaTulceaMehedintiDolj si Mures au fost trimisi in judecata. Cei mai multi dintre ei sunt acuzati de nereguli privind gestionarea fondurilor europene. “Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:


MELEN VASILE VIOREL, la data faptelor primar al comunei Brodina, judetul Suceava si administrator in fapt al SC Forestbrod SRL, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
– folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (2 fapte),

– conflict de interese in forma continuata” , potrivit unui comunicat al DNA.
Si primarul comunei Fitionesti, judetul Vrancea, a fost luat in vizor de procurorii anticoruptie si a fost trimis in judecata, in stare de libertate.
CAZACU IORDACHE, la data faptelor si in prezent primar al comunei Fitionesti, jud. Vrancea, pentru savarsirea infractiunilor de: 

– folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata,

– fals intelectual, in forma continuata”
Procurorii anticoruptie din Constanta l-au trimis in judecata si pe fostul edil al comunei Vacareni, din judetul Tulcea.
GHERGHISAN STERIAN, la data faptelor primar al comunei Vacareni, judetul Tulcea, cu privire la savarsirea infractiunilor de: 

– folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (3 fapte),

– fals intelectual.”
Si primarul comunei Devesel urmeaza sa dea explicatii in fata judecatorilor.
“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor: 

DROCAN FABIAN LAURENTIU COSTEL, la data faptelor si in prezent primar al comunei Devesel, jud. Mehedinti, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene”, se mai arata in comunicatul DNA.
Primarul comunei Robanesti, din judetul DoljNitu Romica, a fost trimis in judecata pentru savarsirea a trei infractiuni de fals intelectual, iar fostul primar al municipiului Reghin, Gliga Daniel- Gabriel pentru incalcarea prevederilor legale si semnarea unor contracte de inchirieea a unor imobile ANL fara respectarea procedurilor de atribuire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img