joi, 18 aprilie, 2024

DNA cere interdictie pentru initierea procedurii de dizolvare sau lichidare a Tel Drum

Distribuie:

Publicat:

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice SC Tel Drum SA ori, dupa caz, suspendarea acestor proceduri.

Un dosar in care societatea Tel Drum cere intrarea in faliment a fost inregistrat la Tribunalul Teleorman. Primul termen a fost stabilit pentru 29 ianuarie, conform informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata.

'Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia Judiciara Penala au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice SC Tel Drum SA ori, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate', se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie arata ca societatea Tel Drum SA a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017. 

De asemenea, DNA noteaza ca, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de SC Tel Drum SA s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. 

'La data de 17 ianuarie s-a adus la cunostinta SC Tel Drum SA, prin reprezentat, calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza. Tot la data de 17 ianuarie, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolventei, cererea avand termen la data de 29 ianuarie', mentioneaza anchetatorii. 

Sursa citata precizeaza ca cererea procurorilor adresata Tribunalului Bucuresti a fost formulata pe motiv ca SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat aceasta sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala. 'Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal', mai arata DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img