joi, 25 aprilie, 2024

DNA pune TUNURILE pe cei care au SCĂPAT IEFTIN în dosarul Campaniei

Distribuie:

Publicat:

 

Procurorii DNA au atacat cu apel decizia Curții de Apel București din dosarul în care fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana și secretarul general al Ministerului Dezvoltării, Gheorghe Nastasia, au primit pedepse cu executare pentru fapte de corupție legate de finanțarea campaniei prezidențiale din anul 2009, afirmă pentru STIRIPESURSE surse judiciare.

Concret, acestea arată că decizia ar fi fost atacată de către procurorii DNA cu privire la persoanele care au primit pedepse cu suspendare sau cele care au fost achitate de către magistratul Claudia Jderu în acest caz.

Astfel, arată sursele citate, DNA ar cere acum instanței supreme condamnarea omului de afaceri Cătălin Andronic pentru fapta de mărturie mincinoasă pentru care a fost trimis în judecată.

În cazul acestei acuzații magistratul CAB a stabilit achitarea acestuia pe motiv că din probele administrate nu ar fi rezultat cu claritate implicarea acestuia în faptele de corupție ale celor deja condamnați.

Totodată, DNA ar solicita si pedepse cu executare pentru cei doi inculpați care au primit pedepse cu suspendare la Curtea de Apel București.

Este vorba despre fostul șef al CJ Tulcea, actual vicepreședinte, Victor Tarhon, condamnat la o pedeapsă de patru ani cu suspendare și un termen de încercare de șapte ani, și patronul Silviu Wagner, la trei ani de închisoare cu suspednare și un termen de încercare de cinci ani.

Ce doi au fost trimiși în judecată pentru câte o singură faptă penală, respectiv pentru luare de mită Victor Tarhon și delapidare Silviu Wagner.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img