joi, 28 martie, 2024

DNA raspunde la noile DEZVALUIRI publicate de STIRIPESURSE.RO: Noul sef JURA ca nu a stiut nimic

Distribuie:

Publicat:

Călin Nistor, procurorul care a preluat atribuțiile de conducere la DNA, ar fi vizat într-un dosar aflat pe rolul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, potrivit unei înregistrări intrate în posesia redacției STIRIPESURSE.RO. Este vorba despre o discuție dintre procurorii Florentina Mirica și Anca Jurma, in care cea din urmă îi cere lui Mirică informații despre o plângere care îl vizează pe Călin Nistor. Cauza ar fi fost initial investigata de Florentina Mirica, insa in luna octombrie a fost trimisa Sectiei pentru Investigarea Infracțiunilor din Justitie.

Cu referire la informațiile apărute, în data de 13 ianuarie 2019, pe site-ul de “Știri pe Surse” în care este prezentat un fragment dintr-o presupusă discuție dintre fostul procuror șef al DNA, Anca Jurma, și un subordonat și în care este dezbătut subiectul unei sesizări penale care l-ar privi pe unul dintre procurorii șefi adjuncți, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice punctul de vedere al domnului Nistor Călin, procuror șef adjunct, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA:

"Nu cunosc nimic despre vreo cauză penală care sa mă privească”.

“Nu m-a interesat niciodată dacă fac obiectul vreunei plângeri penale, deoarece, în toată cariera mea, nu am făcut decât să respect normele legale și codul deontologic al magistraților”.

„Nu i-am cerut niciodată fostului procuror șef al DNA, Anca Jurma, și nici altui procuror din subordine să-și încalce principiile deontologice și de legalitate care guvernează ancheta desfășurată într-un dosar penal. De asemenea nu am avut niciodată vreo discuție cu vreun procuror care ar fi avut în lucru vreo cauză care să mă privească”.

“La data la care s-ar fi purtat acea discuție din înregistrare, toate cauzele care-i vizau pe magistrați, inclusiv cu procurori DNA, erau trimise la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Este firesc ca toate cauzele care priveau magistrați sau orice alte persoane să fie soluționate cu celeritate, pentru că în situația în care aceștia au săvârșit vreo faptă penală să fie dispuse măsurile legale, iar în situația în care nu ar fi fost constatată vreo astfel de faptă sa fie dispusă o soluție de netrimitere în judecată”.

“Așa cum rezultă din discuția înregistrată, sesizarea respectivă era informă, adică potrivit art. 294, alin. 2, din CPP – În situația în care plângerea sau denunțul nu îndeplinește condițiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, se restituie pe cale administrativă petiționarului, cu indicarea elementelor care lipsesc.”

“La final, nu pot spune decât că activitatea de urmărire penală trebuie să se desfășoare cu stricta respectare a normelor de procedură penală, aspect care mi-a guvernat toată cariera mea”.”, se arată în mesajul transmis redacției STIRIPESURSE.RO.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img