vineri, 26 aprilie, 2024

DNA ripoteaza in urma dezvaluirilor fostului ofiter SRI, Daniel Dragomir! Pe cine a sesizat

Distribuie:

Publicat:

Razboiul cu binomul este departe de a se fi incheiat! Intr-un comunicat de presa, Directia Nationala Anticoruptie cere Inspectiei Judiciare sa verifice acuzatiile pe care le-a lansat, la Antena 3, Daniel Dragomir, fost ofiter SRI.

Redam, mai jos, comunicatul DNA: 
In temeiul dispozitiilor art. 75 alin.(1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind statutul judecatorilor si procurorilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie cere Inspectiei Judiciare sa efectueze verificari cu privire la situatia constatata in legatura cu afirmatiile facute la data de 11 septembrie 2017, la un post de televiziune, de Dragomir Daniel, fost ofiter S.R.I. (inculpat trimis in judecata pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei).
Astfel, numitul Daniel Dragomir a lasat sa se inteleaga faptul ca rechizitoriile Directiei Nationale Anticoruptie nu se sprijina pe probatiunea instrumentata de procurori in baza dispozitiilor procesual penale, ci ca ar fi intocmite de angajatii unei alte institutii, respectiv S.R.I., iar rolul procurorilor D.N.A. s-ar rezuma la semnarea si trimiterea la instanta a rechizitoriilor.

„Moderator: Ofiterii SRI faceau rechizioriile? 

Daniel Dragomir: Da, domnule (…), ofiterii SRI… 

Moderator: Si bravii procurori DNA, aia care plang cand ii controleaza Inspectia Judiciara doar le semnau? 

Daniel Dragomir: Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau si le trimiteau la instanta in speranta ca onor campul tactic se va ocupa in continuare asigurand culoarele necesare pentru obtinerea condamnarii individului.”
Cu aceeasi ocazie, numitul Daniel Dragomir a afirmat: 

„In momentul in care vorbim de ofiteri acoperiti intre judecatori si procurori, in momentul ala e o incalcare grava a Constitutiei care duce la situatii despre care vorbeati mai devreme.

(…) 
Statul Paralel al lui Florian Coldea. Dezvaluiri fara precedent despre cum SRI a falimentat firme romanesti – VIDEO

Moderator: In contextul asta, domnule general (…) faceau rechizitoriul, dadeau procurorului desemnat de campul tactic sa se ocupe de el, care il semna, il trimitea in instanta si ajungea la judecatorul Y, desemnat tot de campul tactic, care il baga la beci pe fraier. E posibila constructia asta?

Daniel Dragomir: Nu e numai posibila, este extrem de concreta. Una dintre posibilitati, cum spuneati, o aveti in fata dvs, sunt eu.” 

  •  afirmatiile sunt calomnioase si denigratoare, sunt facute de o persoana care in prezent este inculpata, judecata in apel de catre Curtea de Apel Bucuresti, au potential de a submina autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor;
  •  afirmatiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar; 
  •  afirmatiile creeaza dubii greu de inlaturat cu privire la independenta magistratilor, acreditand ideea ca activitatea procurorilor implicati in infaptuirea procesului judiciar se desfasoara cu incalcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedura penala, conform caruia procesul penal se desfasoara conform dispozitiilor prevazute de lege.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img