joi, 28 martie, 2024

DNA s-a sesizat din oficiu pentru marturie mincinoasa in cazul lui Serban Mihailescu, pentru declaratiile in calitate de martor, in procesul in care e judecat Calin Popescu Tăriceanu

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu pentru marturie mincinoasa in cazul declaratiei date de Serban Mihailescu, in calitate de martor, in procesul in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, e judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Serban Mihailescu declarase in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie, pe 23 mai, ca nu a lucrat niciodata cu Calin Popescu Tariceanu si ca l-a intalnit doar de doua ori intre anii 2004-2016, la nunta lui Dan Andonic si la o petrecere in Israel. Totodata, Mihailescu a mai spus, in fata instantei supreme, ca nu a fost la locuinta lui Tal Silberstein.

Referitor la procesul presedintelui Senatului, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa amane pentru data de 5 septembrie urmatorul termen si sa-l citeze din nou pe Dan Andronic.

La inceputul lunii februarie 2017, instanta suprema a decis definitiv ca procesul lui Calin Popescu Tariceanu poate incepe. In iulie 2016, Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Procurorii DNA Brasov l-au trimis atunci in judecata pe presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, alaturi de acesta urmand sa fie judecat pentru marturie mincinoasa si Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului, dosarul avand legatura cu declaratiile pe care cei doi le-au dat in cauza privind retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img