joi, 28 martie, 2024

DNA va pune SECHESTRU pe mai multe bunuri! In vizor se afla dosarul Tel Drum

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DNA au decis sa puna sechestru asigurator pe averile inculpatilor din dosarul TelDrum, potrivit Antena3. DNA vrea sa se asigure ca prejudiciul din dosarul Tel Drum, in care este urmarit penal si Liviu Dragnea, poate fi recuperat in cazul in care acuzatiile vor fi confirmate si pedepsite de judecatori.

Procurorii vor impune sechestru in acest dosar, in care prejudiciul estimat pana in acest moment este de 20 de milioane de euro si 30 de milioane de lei.

Procurorii anticoruptie au programat marti mai multe audieri la sediul DNA in Dosarul Tel Drum, pentru a li se aduce la cunostinta inculpatilor faptul ca s-a pus sechestru pe mai multe bunuri, pe mai multe conturi. Potrivit DNA, Liviu Dragnea, presedintele CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infractional organizat, doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

In dosar mai sunt urmarite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA precizeaza ca prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizari a Oficiului european antifrauda (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img