marți, 19 martie, 2024

Doar la Barlad se poate! Orasul n-are viceprimar!

Distribuie:

Publicat:

Situatie inedita la Barlad, la aproape noua luni de la alegerile locale cand electoratul a decis desemnarea primarului si a celor 21 de consilieri locali. „Chinurile facerii” par a se apropia de final, in aceasta saptamana.
Nici pana acum, alesii celor doua partide care isi impart mandatele de consilieri (n.r. – cate zece locuri fiecare) plus un loc de consilier independent, nu au cazut de acord in privinta unei solutii sau unui compromis politic, prin care sa desemneze si sa aleaga un candidat la functia de viceprimar al orasului.

Sunt semnale ca jocurile politice si negocierile privind functia de viceprimar al Barladului par a se fi apropiat de final, dupa cum sustin surse din randul partidelor. Ramane de vazut care grupare politica isi va calca pe orgoliu si isi va desemna „razvratitii de serviciu” insarcinati sa voteze tabara adversa, situatie posibila si convenabila datorita votului secret, bineinteles. Pentru ca in cazul unui vot devotat partidului, scorul ramane de zece la zece, decizia finala fiind la Bogdan Sarbu, candidatul independent. Situatie absolut deloc convenabila pentru formatiunile politice aflate la egalitate de scaune in C.L. (Consiliul Local).

Cel mai probabil in aceasta saptamana consilierii locali vor avea pe tapet si vor trebui sa aleaga dintre cele doua nume propuse de fiecare formatiune pentru functia de viceprimar: Carmen Bularda din partea Partidului National Liberal si Roxana Miron-Feraru din partea Partidului Social Democrat.

In cazul in care nici PSD si nici PNL nu il vor convinge pe independentul Bogdan Sarbu sa le voteze propriul candidat, cu siguranta se va apela la varianta de rezerva, aceea de compromis si unul sau doi consilieri isi vor arunca voturile la indemnul liderului de partid, spre candidatul advers. Cat despre continutul compromisului, acesta poate varia in functie de interesele alesilor: de la numirile politice in anumite functii cheie si pana la practica concursurilor trucate pentru ocuparea anumitor posturi.

Finalul este asteptat de toti barladenii, curiosi sa vada daca dupa noua luni de „chinuri”, Consiliul Local este apt sa dea nastere unui act de normalitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img