vineri, 29 martie, 2024

Doctorul Musta recomanda: Cum sa te tratezi acasa daca faci o forma usoara de COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Pacienţii asimptomatici sau cu simptome uşoare, care aleg să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile, trebuie ca în toată această perioadă să îşi monitorizeze atent evoluţia bolii şi să ia măsuri pentru a ajuta organismul să lupte cu virusul. Ce ar fi de făcut? Potrivit medicului Virgil Musta, trebuie să încercaţi să vă întăriţi imunitatea.

Mizează pe vitamine şi alimente care întăresc imunitatea

Evident, nu „se îngraşă porcul în ajun” şi nici nu veţi avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce aţi mâncat câteva lămâi. E nevoie de timp. Însă odihna, o alimentaţie bună şi administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. „Anticoagulantul este recomandat la formele uşoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătăţesc imunitatea organismului”, a declarat dr. Virgil Musta, citat de ziare.com.

Mâncaţi multe fructe şi legume proaspete, bogate în vitamine şi minerale, cereţi unui apropiat să vă aducă de la piaţă şi să vă lase la uşă fructe de pădure (cătină, aronia, merişoare, afine) pe care să le combinaţi cu miere, cu polen.

De asemenea, încercaţi să vă păstraţi optimismul. „Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine”, dă asigurări medicul timişorean.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img